Много хора си мислят, че никога няма да сбъркат, ако

...
Много хора си мислят, че никога няма да сбъркат, ако
Коментари Харесай

Езикът на цветята: 10 цветя с негативно значение

Много хора си мислят, че в никакъв случай няма да сбъркат, в случай че подарят цветя. Почти всеки ги обича и (както се допуска!) те постоянно носят позитивно обръщение. Но в реалност има цветя с отрицателно значение, които могат да слагат оня, който ги получава, в неловко състояние – стига, несъмнено, да познава езика на цветята. За да избегнете цветните гафове, по-долу ви предлагаме един дребен урок по етикет.

1. Жълти рози

По начало розите са едни от най-предпочитаните цветя за подарък. Но внимавайте при избора на цвета им. Защото до момента в който розовите и алените рози показват разнообразни нюанси на любовта, то жълтите значат ревнивост.

2. Бели кали

Белите цветя, да вземем за пример калите, по принцип не са проблем. От една страна, от тях постоянно се подготвят булчински букети, тъй като в тази връзка символизират непреходна обич. Но те се сервират и на погребения и тогава са знак на безкрайност и вяра. Затова най-вече по-възрастните хора ги свързват с нещо отрицателно.

3. Жълти лилиуми

Като подарък за чувствителни „ познавачи на цветя “ жълтите лилиуми са доста неприятен избор, тъй като символизират фалш. Много по-подходящи са белите лилии, израз на непорочност и хубост.

4. Хортензии

Хортензиите са нож с две остриета. От една страна, с тях подаряващият може да показва възхищението си към някого, само че може и да загатва, че оня, на който ги сервира, е суетна персона.

5. Макове

Сами по себе си маковете не са типичните цветя за подарък, тъй като бързо увяхват. Но и във връзка с символиката си не са изключително подобаващи, тъй като значат давност.

Очаквайте продължение по-късно денем.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР