Много хора се стремят към успеха, но не си дават

...
Много хора се стремят към успеха, но не си дават
Коментари Харесай

Вечерни ритуали за успех

Много хора се стремят към триумфа, само че не си дават сметка, че от време на време дребните неща, детайлите, са ключът към постигането на задачите.

От списание Inc. са се посъветвали с психотерапевт и извеждат седем неща, които да вършим вечер, с цел да бъдем по-успешни.

Работата

Трябва ясно да я разграничаваме от свободното си време. Най-добре е да си сложим час, в който да спрем да работим и да отговаряме на мейли или телефонни позвънявания. Така се натоварваме ненужно, а времето за отмора още веднъж отива в работа, която е противоречиво дали е доста пълноценна.

План за деня

Хубаво е всяка вечер да отделяме 10-15 минути, с цел да планираме дилемите за идващия ден. И да се убедим, че ще ги разположим във времето по този начин, че да сме способни да се оправим с тях. В днешно време е доста елементарно да го създадем даже на смарт телефона си.

Кошче за душевни боклуци

След като приключим работа, е хубаво да забравим всички отрицателни и стресови обстановки денем. Така ще си починем интензивно и ще имаме по-ясен взор върху към този момент упоменатите моменти. А нерешените проблеми и въпроси ще оставим за идващия ден, с цел да не се затормозяваме и лишаваме от отмора.

Време за семейство и другари

Работата заема огромна част от всекидневието ни, само че би трябвало да оставаме и време за хората, на които държим и обичаме. Подходящ миг са вечерите след работа, когато срещата с другари ще ни подейства релаксиращо. Същото важи и за фамилията, за какво не трябва да го подценяваме поради работата си.

Технологично затъмнение

По през целия ден сме пред компютъра или телефона, тъй като или работата го изисква, или следим какво вършат приятелите в обществените мрежи. Най-добре е да спрем да използваме каквито и да било технологии най-малко час преди лягане.

Вместо да ревизираме Instagram през пет минути, може да си създадем уютна атмосфера и да се отдадем на релакс.

Позитивно мислене

Присъщо за хората е да премислят всичко, случило им се денем, преди да си легнат. Тогава оставаме сами и можем да прехвърлим всичко напрегнало ни, от което... няма никаква изгода. Защото по този начин още веднъж се подлагаме на стрес. Трябва да гледаме напред и да мислим положително.

Сънят е значим

Често ни се случва да спим по четири или пет часа, тъй като сме си легнали късно и станали рано. Ако желаеме да измъкнем максимума от себе си, би трябвало да спрем този циничен кръг. Хубаво е да имаме явен час, в който да си легнем, и той да не бъде прекомерно късен. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР