Много хора се стремят да водят здравословен начин на живот,

...
Много хора се стремят да водят здравословен начин на живот,
Коментари Харесай

Внимание: Този полезен навик може да ви убие!

Много хора се стремят да водят здравословен метод на живот, да се приучат към куп полезни привички, да спортуват и така нататък Но, както се оказва, това би трябвало да се прави умерено.

Лекарите споделят, че има един на пръв взор потребен табиет, който може да предизвика рак, затлъстяване или загуба на паметта. Става дума за замяната на захарта с подсладители.

 

Забелязвате ли, че в магазините все по-лесно могат да се открият артикули с подсладители? Ако по-рано те се предлагаха единствено в отделите за диабетици и където се продават нискокалорични газирани питиета, в този момент има цели магазини, профилирани единствено в продажбата на такива артикули.

Оказва се обаче, че тези толкоз привлекателни нискокалорични артикули може да не са толкоз безобидни.

Учени от от Университета на Южна Калифорния са открили, че потреблението на твърде много подсладители в подрастваща възраст, може да докара до съществени проблеми в зрелост.

По време на опита си експертите са давали на плъхове в подрастваща възраст захарин и стевия. Оказало се е, че подсладителите са предизвикали продължително увреждане на паметта при животните. В областите на мозъка, които дават отговор за тази когнитивна функционалност, експертите са открити промени.

Също по този начин учените са открили, че нискокалоричните подсладители могат да повлияят на метаболизма, което да докара до диабет и други болести.

В червата на опитните мишки процесите, свързани с преработката на глюкозата, са се трансформирали. И най-после, рецепторите на езика, виновни за разпознаването на сладкото, са станали по-малко. 

Преди да купите артикул с подсладител, деликатно проучете състава.

Ето няколко типа добавки, които могат да навредят на вашето здраве: 

Аспартамът е един от първите изобретени синтетични подсладители и обилно се поставя в нискокалоричните питиета.

Не слагайте аспартам в горещи ястия (или да вземем за пример в чай ​​или кафе). Според някои проучвания, в случай че непрекъснато консумирате храни с аспартам, рискът от развиване на рак на черния дроб и белите дробове, както и увреждане на мозъка, се усилва.

Калиевият ацесулфам е любим подсладител на производителите на газирани питиета, който се смята за канцероген.

Захаринът е синтетичен подсладител, който не се усвоява от организма. При непрекъсната приложимост усилва риска от рак и предизвика синдром на неспокойните крайници.

Цикламатът е доста рисков подсладител, който е неразрешен в редица страни. Не е подобаващ за хора с бъбречни болести, бременни и кърмещи дами. Лекарите споделят, че предизвика бъбречна непълнота.

Ксилитолът е доста сладостен и калоричен колкото захарта. Той предизвиква метаболитен срив. /jenata.blitz.bg

Харесайте  и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

 

 

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР