Много хора се питат- с какво нашата политика е по-различна

...
Много хора се питат- с какво нашата политика е по-различна
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Не правителството, а всяка община трябва да управлява своите природни богатства

" Много хора се питат- с какво нашата политика е по-различна от тази на опонентa ни. Има голяма разлика. Те отдават комуналните услуги на концесионери. Ние- на общински сдружения. Резултатът от нашите дейности е, че вие ще плащате по-ниска цена на водата, да вземем за пример. Те продават общински парцели, пасища и гори. Ние ги внасяме като апортна вноска в общи предприятия с бизнеса. Резултатът е развиване на локално произвеждане, работа и доходи за общината. Те усилват локални налози и такси. Ние- не. Даже освобождаваме от такси детските градини. Правителството раздава естествените запаси на общините за прилагане или концесии на доближени. Ние считаме, че всяка община би трябвало да стопанисва и ръководи минералните води, пещери и други естествени благосъстояния сама ", това сподели ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред жителите на град Смолян.

Тя бе в планинския град, с цел да поддържа претендента за кмет на общината, повдигнат от „ Българска социалистическа партия за България”, Стефан Сабрутев и претендентите за общински съветници от листата на левицата.



Корнелия Нинова добави, че част от обществената община е и опазването на здравето, което е в цялостен колапс.

Тя съобщи, че държавните и общински лечебни заведения би трябвало да бъдат лечебни заведения, а не търговски сдружения.

Нинова бе безапелационна, че с цел да се случат всички тези оферти, е значимо да се развие локалната стопанска система.

„ В нашите стратегии е записано, че кметовете ни ще основат условия на компаниите, като преди всичко понижат локалните налози за тях. Правителството делегира отговорности на общините, без да им дава даже един лев, с цел да ги извършват. Затова доста от тях вземат решение да усилят локалните налози и такси. Нашите кметове обаче няма да го създадат, а ще заложат на основаването на общински предприятия, които да извършват поръчките по-евтино, само че качествено и ще спрат кражбите ", добави Нинова.

„ Промяната в Смолян е във вашите ръце и аз имам вяра, че тук можем да се поздравим с победа след изборите на 27-ми октомври ", съобщи още Корнелия Нинова и прикани жителите на Смолян да гласоподават с № 56. Тя беше посрещната в Смолян и Чепеларе с родопски песни и кабагайди.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР