Много хора се интересуват как да спят правилно. Както се

...
Много хора се интересуват как да спят правилно. Както се
Коментари Харесай

Как е правилно да се спи

Много хора се интересуват по какъв начин да спят вярно. Както се оказва, позицията на тялото по време на сън играе значима роля за нашето здраве, осведоми Parade. Според кардиолога доктор Ригвед Тадвакар от здравния център на Провидънс, „ спането на една страна е по-добро за поддържане на дихателните ви пътища по-отворени и може да усъвършенства притока на кръв от долната част на тялото ви към сърцето ви “.

При хора, които имат нелекувана сънна апнея (нарушение на дишането, при което човек може да спре да диша за къс интервал от време, до момента в който спи), спането по тил , а не встрани, може да провокира задържане на дишането и да утежни хъркането, „ тъй като силата на тежестта, настояща върху тъканта на гърлото, може да блокира дихателните пътища “, изясни доктор Робърт Салазар, кардиолог в Memorial Hermann в Хюстън.

Спането по стомах се смята за най-нездравословния вид, тъй като затруднява дишането, предизвиква апнея и не е здравословен за гръбначния дирек и врата, предизвести доктор Ренато Аполито, медицински шеф на лабораторията за сърдечна катетеризация в Медицинския център на университета Hackensack в Джърси.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР