Много хора съхраняват почистващи препарати и кухненски прибори под мивката,

...
Много хора съхраняват почистващи препарати и кухненски прибори под мивката,
Коментари Харесай

Знаете ли какво не трябва да се съхранява под мивката?

Много хора съхраняват почистващи препарати и кухненски принадлежности под мивката, тъй като е доста комфортно. Има обаче неща, които в никакъв случай не би трябвало да се оставят там от съображения за сигурност. Шкафът под мивката постоянно е претрупано пространство, изпълнено с разнообразни предмети. 

Например кухненски кърпи, почистващи препарати, остарели гъби и доста торбички. Следователно почистването му може да бъде предизвикателна задача, защото множеството от нас имат прекалено много неща, съхранявани там. 

Какво не би трябвало да се съхранява под мивката? 

1. Допълнителни консумативи

Не трупайте предмети като торби за отпадък, таблетки за съдомиялна машина и препарат за съдове. Вместо това тя предлага да ги поставите в килер или друга зона за предпазване. 4 основни съвета за запазване на медикаменти у дома 

2. Силни химикали 

За от време на време разчистване може да се нуждаем от мощен почистващ препарат като белина. Експертът поучава сходни химикали да се съхраняват в гаража или мазето, на недостъпно за деца място и надалеч от ежедневните предмети. 

3. Запалими вещества 

Обичайни артикули като разтворители, лакове, бои и почистващи артикули могат да се възпламенят непринудено при избрани условия. Омаслените парцали за гланциране на мебели, изключително тези, които съдържат ленено масло, са най-известната причина за непринудено запалване. Затова те не би трябвало да се употребяват в кухнята. 

4. Кухненски кърпи и хартиени торби 

Въпреки че тези предмети са комфортни, мястото им не е под мивката. Течът може да ги съсипе. По-добре е да ги скриете в близкия килер или различен долап, с цел да имате елементарен достъп. Как би трябвало да съхранявате хомеопатичните медикаменти? 

5. Храна за домашни любимци 

Не би трябвало да поставяте храна за домашни любимци под кухненската мивка, защото влагата може да докара до плесен и мухъл. Ако съхранявате почистващи артикули под мивката, химикалите от тях също могат да замърсят храната ви. 

6. Малки домашен уреди 

Изглежда, че в никакъв случай няма задоволително място за предпазване на дребни уреди, само че не ги прибирайте под кухненската мивка. Тези дребни електронни устройства могат бързо да се повредят заради течове или непотребна влага. 

Как да поддържате шкафа си под мивката спретнат? За да поддържате шкафа си под кухненската мивка проведен, използвайте принадлежности за организация като издърпващи се тави и кошници. Пластмасовите контейнери или вани могат да оказват помощ за запазване на консумативи, което улеснява почистването. Прозрачните контейнери ви разрешават да видите кои детайли са съвсем изчерпани, което ви дава опция да попълните запасите си, преди да са свършили. 

Влагозадържаща поставка под шкафа ще го защищити и ще предотврати приключването на плесен под и зад мивката. Дръжте главните почистващи препарати на разположение, като дестилиран оцет, препарат за съдове и гъби, четки и чистачки, които би трябвало да се сменят постоянно, написа actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР