Много хора са сигурни, че с голямото почистване на къщата

...
Много хора са сигурни, че с голямото почистване на къщата
Коментари Харесай

Никога не чистете на 31 декември! Ето защо

Много хора са сигурни, че с огромното разчистване на къщата навръх 31 декември къщата се почиства от нечистотия и отрицателна сила. Въпреки това, всички знаци и суеверия дават отговор недвусмислено за какво това не е добра концепция.

1. Ще отмиете/изметете целия си шанс

Смята се, че при изцяло разчистване на къщата, се отстраняват мислите и силата, които са останали в нея. Не би трябвало да забравяме, че дружно с неприятното отстраняваме и положителното. Така че на 31 декември можете малко да подредите дома – да поставите чиниите в съдомиялната машина, да подредите столовете за идването на гостите, да премахнете ненужните неща от килерите. Събирането на отпадък и нечистотия от пода е най-опасният тип разчистване съгласно суеверията. Така измитате от вкъщи си целия разцвет, който ви е подготвила новата година. Най-доброто решение в този случай е да почистите къщата един ден преди идването на гостите.

2. Както празнувате Нова година, по този начин ще я прекарате

Сигурно сте чували тази сентенция – само че тя важи освен за нощта на 1 януари, само че и за 31 декември като цяло. Смята се, че Новата година идва във всеки дом сутринта на последния ден на декември - тъй че целият ден би трябвало да бъде прекаран по този начин, както желаете да премине цялата година. Затова не би трябвало да се претоварвате нито с почистване, нито с готвене. Правете всичко с премерено движение и в случай че можете, поверете на някого част от отговорностите.

3. Това ще докара до покруса

Смята се, че прането на облекла може да докара до злощастие за индивида, за който перете тези неща. Същото важи и за всяко разчистване, което се прави единствено за един човек, а не за къщата като цяло. Например не би трябвало да почиствате килера или нощното шкафче на брачна половинка си или да подреждате детската стая.

Има обаче и няколко необикновени ритуала, които могат да се спазят на 31 декември. Например да се хапнат 12 зърна грозде – по едно за всеки месец. Испанците имат вяра, че гроздето символизира шанс и изобилие.

Друг обред е да се разноските в новогодишната нощ с празен куфар – мнозина имат вяра, че по този метод куфарът ще се извърши с позитивна сила, която по-късно ще бъде импортирана в къщата.

Източник: ladyzone.bg
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР