Много хора погрешно смятат, че всички въглехидрати са вредни за

...
Много хора погрешно смятат, че всички въглехидрати са вредни за
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото, ако спрем въглехидратите за седмица?

Много хора неправилно считат, че всички въглехидрати са нездравословни за тялото. В името на бързото намаляване, хората вземат решение да ги отстранен изцяло или съвсем изцяло от диетата си. Една такава известна диета е кето диетата, при която съвсем не се употребяват въглехидрати.

Въглехидратите нормално се разделят на елементарни и комплицирани. Простите - кифли, сладки питиета, бързи закуски, сладкиши - се усвояват от тялото прекомерно бързо, което единствено изостря възприятието на апетит. Обратната обстановка се следи при комплицираните въглехидрати, които се намират в зърнените култури, ядките, зеленчуците, хлебните и тестени произведения от твърда пшеница, написа zdrave.to.

Сложните въглехидрати ви оказват помощ да се чувствате добре и да останете във форма. Въпреки това, умереното количество елементарни въглехидрати също може да направи услуга на тялото.

Kaкво се случва, в случай че спрем въглехидратите:

Силна отмалялост
Важно е хипоталамусът, хипофизата и надбъбречните жлези, които образуват единна система и дават отговор за контрола на тялото, постоянно да остават в умерено положение.

Но освен стресът, само че и неналичието на хранителни субстанции може доста елементарно да наруши този мир и даже да докара до надбъбречна отмалялост. Това положение се характеризира със уязвимост, наддаване на тегло и обостряне на хронични болести.

Проблеми с щитовидната жлеза
Хормонът на щитовидната жлеза - трийодтиронин - е обвързван с метаболизма и се нуждае от несъмнено количество въглехидрати, които влизат в тялото с храната. Ако те не са задоволителни, тогава метаболизмът на индивида ще се забави доста, което ще докара до внезапно наддаване на тегло, утежняване на настроението и загуба на успеваемост.

Затруднено струпване на мускулна маса
Проучванията демонстрират, че хората, които употребяват задоволително въглехидрати и спортуват постоянно, построяват мускули по-бързо. Факт е, че хормонът инсулин, който влиза в тялото дружно с въглехидратната храна, попълня запасите от гликоген в мускулите. Това обезпечава протеиновия синтез, т.е. самият напредък на мускулната маса. И при липса на въглехидрати процесът доста ще се забави.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР