Много хора по света не могат да си представят ден

...
Много хора по света не могат да си представят ден
Коментари Харесай

Кафе с лимон – изненадваща, но много полезна комбинация

Много хора по света не могат да си показват ден без кафе. Във въображението на доста фенове също не се побира концепцията да прибавят лимон към обичаната си напитка. Оказва се обаче, че лимонът може да бъде също толкоз потребен в него, колкото и в чая. Освен това тази композиция има изненадващо доста изгоди за здравето.

Със или без лимон. Защо си коства да пиете кафе?

Много фенове на кафето всекидневно го използват. Разбира се, като се изключи хора, които по разнообразни аргументи не могат да го употребяват постоянно. Ако не е подсладено със захар или сметана, то може да има позитивен резултат върху здравето. Сред многочислените му свойства си коства да се подчертае фактът, че кафето покачва равнището на допамин и серотонин, което от своя страна усъвършенства настроението.

Освен това е отличен източник на антиоксиданти, които оказват помощ в битката със свободните радикали, което забавя процеса на стареене. Кафето най-често се употребява в чист, черен тип или с добавка на сметана или мляко. Ами в случай че тази добавка е лимон? Тогава освен усетът на кафето се трансформира леко. И какво друго?

Свойства на кафето с лимон

Лимонът е на първо място богат източник на витамин С и флавоноиди. Тези субстанции оказват помощ за предотвратяване на организма от инфекции и имат антиоксидантен резултат. Важно е, че тяхното наличие понижава и риска от рак. Лимонът също по този начин подкрепя работата на черния дроб. Комбинацията от кафе с лимон е добър метод за подсилване на храносмилателната система. И двете съставки оказват помощ за прочистването на червата. Изследванията потвърждават, че постоянното пиянство на кафе (без сладки и мастни добавки) оказва помощ в битката с нежеланите килограми. На собствен ред, съгласно някои почитатели на лимоновата версия, тя оказва помощ за битка с главоболието и... махмурлука.

Кафето с лимон не е нова концепция. Този тип напитка е известен и се сервира на доста места по света. В Италия е известно още като еспресо романо. Как се прави?

Еспресо машината обичайно се употребява за подготвяне на еспресо романо, само че вкъщи можете да тествате и други типове кафе, в това число известното насипно кафе. Една порция от него с лимон би трябвало да съдържа 25–30 мл еспресо и 5 мл прясно изцеден сок. Ароматът на кафето би трябвало да бъде обогатен и с лимонова кора, настъргана непосредствено в чашата. Всичко, което би трябвало да извършите, е да го разбъркате преди сервиране, с цел да можете да се насладите на истинския и леко другоземен усет.

Ако елементарното кафе с лимон не е задоволително, постоянно можете да опитате да приготвите сурогат на обичайния есенно-зимен чай в кофеинов вид. Към еспресо романо, приготвено в сходство с горната рецепта, просто прибавете малко мед и обичаните си подправки. Така получената напитка освен ще ви затопли в студените дни, само че и ще подкрепи вероятно възпалено гърло и цялата имунна система.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР