Много хора обичат да се отдадат на чаша хубаво червено

...
Много хора обичат да се отдадат на чаша хубаво червено
Коментари Харесай

С какво да консумираме хубаво червено вино?

Много хора обичат да се отдадат на чаша хубаво алено вино. Някои от тях изключително, до момента в който хапват. Но знаете ли с каква храна се пият другите червени виновност?

Различните червени виновност може да варират в стотици разнообразни усети като плодови, сухи, сладки, копринени – описът с усети може да продължи дълго.

Чудесната композиция на храна и вино основава баланс сред съставените елементи на ястието и характерностите на виното.

6 съвета за композиция на вино и храна

  1. Виното би трябвало да има същата активност на усета като храната.
  2. Виното би трябвало да е по-кисело от храната.
  3. Виното би трябвало да е по-сладко от храната.
  4. Червените виновност се съчетават най-добре със смели ароматизирани меса.
  5. Леките виновност се съчетават най-добре с риба или пиле.
  6. Горчивите виновност, като някои червени сортове са най-добре уравновесени с мазни меса и салами.

Храни, с които алените виновност се комбинират най-добре

Повечето червени виновност нормално се съчетават с храни със смели усети. Червените виновност имат мощен усет и се нуждаят от храна с идентичен или по-силен усет, с цел да можете да усетите разликата сред виното и храната.

  • Каберне Совиньон
    • Това хубаво алено вино има наклонност да бъде по-плътно. Комбинира се отлично с ястия от алено месо. Печеното говеждо или агнешко на грил постоянно е победител при избора на този тип вино. Твърдите танини в тези виновност освежават небцето след всяка хапка. Кабарне совиньон е с най-вече насаждения в света.
  • Мерло
    • Това вино се комбинира най-добре с пуйка или печено пиле. Също по този начин се комбинира добре с печено патешко и други птици. Мерлото заема второ място по насаждения в света.
  • Пино Ноар
    • Сред най-леките и деликатни виновност с този нюанс. Пино Ноар има „ леко тяло “ и се усеща копринено на езика. Комбинира се добре с морски блага, да вземем за пример сьомга или риба звук. Въпреки, че е необятно публикувано пиенето на бяло вино с риба и морски блага, да, можете да пиете алено вино с риба! Ястия приготвени със земни съставки като гъби и трюфели.
  • Сира
    • Това грозде създава пълноценни виновност, които се съчетават изключително добре със мощно подправено месо, пържоли на скара и печени зеленчуци. То може да бъде пиперливо, пикантно и самоуверено, с усет на богати плодове като къпина.
  • Малбек
    • Въпреки че е френски по генезис, по-голямата част от международния малбек в този момент се създава в Аржентина, тъй че постоянно можете да видите тази страна на етикета на бутилката. Това е по-скоро самоуверено алено вино и нормално е най-добре съчетано с по-смели усети, като мексиканска или индийска храна. Например пилешки бутчета с пикантно-сладък барбекю сос.

Това са някои рекомендации от изтънчени дегустатори и видни кулинари за консумация на червени виновност. Разбира се вие може да го комбинирате по собствен метод.

Някои препоръки за композиция на храна и вино могат да бъдат прекомерно строги. Истината е, че можете да ядете съвсем всичко, което желаете, до момента в който пиете каквото вино желаете.

Важно е да знаете също, че с изключение на насладата, потреблението на хубаво алено вино ви дава големи изгоди за здравето. Наздраве!

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР