Много хора не ценят, а и не знаят за здравните

...
Много хора не ценят, а и не знаят за здравните
Коментари Харесай

Тиквените семки – мощен природен лечител


Много хора не ценят, а и не знаят за здравните изгоди от тиквените семки. Освен, че са вкусни като ядки, те са и добър естествен врач. 

Тиквените семки са с високо наличие на протеини, желязо и цинк.Те са и едни от най-хубавите източници на магнезий. Този минерал оказва помощ за стабилизиране на кръвното налягане, създаване на здравината на костите и даже понижаване на напрежението и нервното напрежение.

Тиквените семки са здравословни за мъжете, защото имат високо наличие на фитостероли, растителни химикали, които оказват помощ за облекчение на признаците, свързани с нарастване на простатата и компликации при уринирането.

Суровите семки гонят паразити от тялото, също по този начин могат да се смелят на брашно, което да се добави при правенето на самун или други тестени произведения, поучава organicgardening.com.

zarata.info

*Тиквените семки включват в състава си скъпи витамини

Витамините от група В действат благотворно върху нервната система и оказват помощ за понижаване на лошия  холестерол . В тиквените семки се съдържат още витамин А, С, Е и К.  Наличието на толкоз мощен антиоксидантен комплекс трансформира тиквените семки в скъпа храна в битката със стареенето на клетките и рака . Витамин К, от своя страна, оказва помощ за съсирването на кръвта. Особено скъп е приемът му при хора със повишени равнища на кръвната захар. 

*Списъкът с изгодите от тиквените семки не свършва дотук

Те са източник на L-триптофан - аминокиселина, която се преобразува в  серотонин  и оказва помощ за по-добър сън и отбягване на депресивните положения. 

Фитостеролите в тиквените семки са нещо като растителна форма на животинския холестерол. Те оказват помощ за намаляване равнището на неприятния холестерол (LDL) в организма.

Тиквените семки помагат да се избегне образуването на бъбречни камъни, имат противовъзпалително деяние и облекчават артритните болки , извънредно ефикасно отстраняват паразити и глисти и е целесъобразно да се употребяват от дребни деца.  Маслото от тиквени семки се предписва и срещу увеличение на простатата .

Препоръчително е, в случай че си ги приготвяте у дома, да ги печете не повече от петнайсетина минути , с цел да запазите допустимо най-вече от скъпите съставки.

Можете да ги хапвате и сурови, или да си купите студено-пресовано тиквено олио.  Обелените и счукани тиквени семки са идеално допълнение към домашно приготвения самун, салатите и даже някои супи

Въпреки, че употребявани в огромни количества, тиквените семки са много калорични, специалистите съветват  да разнообразяваме менюто си с тях, с цел да се радваме на положително въодушевление и здраве .

 

edna.bg

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР