Много хора не се радват от процеса на стареене.На повечето

...
Много хора не се радват от процеса на стареене.На повечето
Коментари Харесай

Мидорексия: фобията от възрастта

Много хора не се радват от процеса на стареене.

На множеството от нас ни се желае да сме постоянно млади. Но с отминаването на годините по лицето и тялото ни се появяват бръчки, кожата ни и тялото ни губят разтегливост, изглеждаме по-тъжни, тъй като клепачите ни падат...

Но с изключение на всичко това ни се постанова да се оправяме с разнообразни болести и тялото ни не всеки път реагира по този начин, както ни се желае.

Има обаче хора, които освен одобряват зле остаряването, само че за тях възрастта се трансформира в тематика табу. Те се пробват по всевъзможен метод да скрият възрастта си и стартират да имат държание, което не отива на действителната им възраст.

Тези хора най-често страдат от уплаха, която се назовава мидорексия.

Психоложката Тереса Морал Родригес, експерт по невропсихология, приказва пред HOLA в какво се състои тази уплаха и по кое време е нужно търсенето на помощ от експерт.

Какво е мидорексията?

Мидорексията е термин, които се отнася за тези хора, които не одобряват възрастта си и се отличават с държание и мисли за това по какъв начин да останат постоянно млади и атрактивни, което постоянно не подхожда на същинската им възраст.

Макар и нормално да се появява към 40-те години, мидорексията се случва и на по-млади хора заради напрежението, на което сме подложени от обществените мрежи.

Каква е връзката с гераскофобията?

Хората, които не желаят да одобряват възрастта си, постоянно демонстрират признаци на гераскофобия или на уплаха от стареене.

Тези хора нормално прекаляват с естетичните и медицински процедури, хирургическите интервенции, физическата интензивност и са вманиачени в метода си на хранене.

Всичко това е с една единствена цел: да удължат младостта си допустимо най-вече.

Мъжете или дамите са по-засегнати?

Макар и да е необятно признато, че дамите са тези, които не обичат да споделят възрастта си, се оказва, че от ден на ден мъже също страдат от мидорексия и гераскофобия.

Какви са признаците?

Хората, които страдат от мидорексия и/или гераскофобия, нормално вършат и приказват неща, които са присъщи за по-млади хора.

Такива хора приспособяват стила си на обличане и метода си на говорене по отношение на актуалните млади.

Разстроената им душeвност повлиява зле на разнообразни аспекти от живота им, в това число на обществените и фамилните им контакти.

Тези хора нормално търсят по-млади хора, с които да дружат и злоупотребяват с хирургичните и естетични интервенции.

Мидорексията може да се схване като сериозен проблем тогава, когато вреди съществено на живота на страдащия човек.

Най-добре е следователно да се търси помощ от психотерапевт.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР