Много хора мислят, че някои от техните здравословни проблеми са

...
Много хора мислят, че някои от техните здравословни проблеми са
Коментари Харесай

Тези 6 витамина са много опасни, ето кои са те


Много хора мислят, че някои от техните здравословни проблеми са породени от неналичието на витамини, тъй че, с цел да се лекуват, те стартират да пият цяла шепа капсули. Ако сте един от тях, спрете незабавно! Струва си да се запомни, че витамините и микроелементите са нужни за здравето, само че това не значи, че големи дози от тези субстанции ще ви спестят заболяване или ще удължат живота.

Освен това резултатът може да бъде изцяло противопоставен! Лекарите предлагат да се ядат повече плодове и зеленчуци, вместо да се пийнал хапчета без рекомендация.

Ето 6 от най-често срещаните добавки, от които множеството хора не се нуждаят.

1. Бета-каротин.



За множеството здрави възрастни целесъобразният дневен банкет на бета-каротин (под формата на витамин А) е 3000 IU за мъже и 2130 IU за дами. Източници на този витамин в храната могат да се срещнат при морковите, спанака и пъпеша.

Има мнение, че бета-каротинът е противораков антиоксидант. Не забравяйте, че няма медицински доказателства за това!

Заключение: Не приемайте.

2. Фолиева киселина.



Опитайте се да приемате 400 микрограма фолиева киселина посредством пълнозърнест самун, зърнени закуски, бобови растения и аспержи всеки ден. Тъй като фолиевата киселина намалява риска от недостатъци на нервната система при новородени, доста дами я одобряват по време на бременност.

Заключение: Препоръчва се единствено за бременни или искащи да забременеят по рекомендация на доктор.

3. Селен.



Опитайте се да получите 55 μg селен от естествените източници - бразилски орехи, риба звук и говеждо месо.

Някои одобряват селен като отбрана против рак, изключително рак на простатата. Но това може да има противоположен резултат: изследванията демонстрират, че приемането на селен усилва риска от рак на простатата при мъже, които към този момент имат задоволително селен в организма си.

В допълнение, селенът може да бъде доста рисков при диабет. В изследване от 2007 година е открито, че 200 μg селен дневно усилва риска от диабет вид 2 с 50%.

Заключение: Не приемайте.

4. Витамин В6.



Хората на възраст 19-50 години би трябвало да получават на ден 1,4 mg витамин B6 от печени картофи, банани и нахут. При над 50 годишни се изисква 1,5 mg.

Някои я одобряват, с цел да предотвратят сенилна деменция и да намалят равнището на хомоцистеин (аминокиселина, която предизвиква сърдечно-съдови заболявания), само че резултатите от проучванията са спорни.

Заключение: Вземете единствено по рекомендация на доктор.

5. Витамин В12.



Витамин В12 се среща в огромни количества в рибатa, ракообразните, говеждото и зърнените закуски; нормално се следи дефицит на този витамин при вегетарианци и вегани. Опитайте се да получите на ден 2,4 мкг от тези източници.

Заключение: Вземете единствено по рекомендация на доктор.

6. Витамин С.



Витамин С се среща в цитрусови плодове, пъпеши и домати. Възрастните мъже се нуждаят от 90 mg дневно, а дамите 75 mg. Някои одобряват за попречване на настинки, само че прегледът на 30 клинични изследвания не открива доказателства, че витамин С защищава от простуда.

Заключение: Повечето хора не се нуждаят от витамин С добавки./ Zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР