Много хора манипулират другите, за да получат това, което искат.

...
Много хора манипулират другите, за да получат това, което искат.
Коментари Харесай

8 трика, с които може да получите каквото искате

Много хора манипулират другите, с цел да получат това, което желаят. Ето няколко трика, които ще ви оказват помощ да разпознаете методите на манипулаторите. Ако желаете да разберете по кое време вас ви манипулират и желаят от вас да получат нещо, отново ще ви е от изгода. Така ще знаете по какъв начин да не попадате в психически капан. 

1. СЕНЗАЦИЯ И НАСТОЙЧИВОСТ
Стремежът да си част от общественост е значима примитивна потребност. Сайтовете за хотелски резервация постоянно употребяват този трик. Сигурно сте виждали сходни изречения “Само една стая остана! Същата стая беше преди малко резервирана! 2-ма души преглеждат тази реклама в този момент ”. В 90% от случаите това е трик.
Житейски трикове, които улесняват живота ни
Полезни препоръки за всички мотиви ще бъдат потребни за хора от всички възрасти, без значение от техния обществен статус, равнище на материално б...
Прочети повече
2. СМЕСВАНЕ НА ФАКТИ И МНЕНИЯ
Главната задача на всеки манипулатор е да ви сложи в илюзорна среда, с цел да не забележите манипулирането и да си мислите, че това е стичане на условия. Например, в случай че желаете да уволните някого, първо ще визиите, че той се оправя зле. Така ще наподобява, че той е отговорен за уволнението си. Не се хващайте, оценявайте личните си качества. 

3. АКТИВИРАНЕ НА СТЕРЕОТИПИ
Лев Толстой е споделил “Всички щастливи фамилии си наподобяват, всяко нещастно семейство е нещастно по своему ”. Когато следваме стандарти, ние подсъзнателно ги проектираме върху нашия живот. Причината за това е примитивната ни потребност да се почувстваме едно цяло с другите. Ако желаете да сте като някой различен, помислете от кое място идва това.

4. ЕЛИМИНИРАНЕ НА МИСЛЕНЕТО
Главната задача на кукловода е да отстрани вниманието на жертвата и да я лиши от способността да образува логичен въпроси. Мислите, че вземате независими решения, само че това е заблуда. Манипулаторът сполучливо постанова концепцията в съзнанието ви. Простоси помислете следното: “Какво би се случило, в случай че не направя това? ” Натъжавате се, в случай че не постигнете личните си цели, само че това не значи, че би трябвало да ви пука за наложените цели.

5. ВМЕНЯВАНЕ НА ЧУВСТВО НА ВИНА
Може да вмените възприятие за виновност на някого /техника “врата в лицето ”/, в случай че не ви даде каквото желаете. Поискайте нещо огромно, в случай че не ви го даде, се съгласете на по-малкото. Той се усеща отговорен, че не ви е дал каквото желаете, а вие въпреки всичко получавате нещо. Напр. желаете да ви дадат 100 лева Отказват ви, само че ви дават 20. Тако хората изпитват виновност, че не са ви дали това, което сте желали.

6. СЛОЖНИ ДУМИ
Когато използваме комплицирани термини, караме съперника ни да се усеща интелектуално на по-ниско равнище. Може да почувства сериозен дискомфорт поради личната си непросветеност. Ако желаете тотално да разбиете увереността му, цитирайте фамозни хора. Тако може да насочите диалога в мечтаната от вас посока. 
Зодиите, които са известни като брутални манипулатори
Някои хора просто обичат да управляват мозъците на другите съгласно личните си прищявки. Доставя им огромно наслаждение да управляват...
Прочети повече
7. МЕТОДА “ГЬОБЕЛС ”
Повечето реклами се базират на този способ. Според него избрана концепция ви се постанова след многократни повторения. Често най-после си казвате “Просто желаех да си го купя. Не знам по какъв начин се появи в пазарската ми чанта ”. Жеанието ви в действителност не е инцидентно, зад него стои многократното повтаряне на това “какво желаете ”.

8. НЕПРОДУКТИВНИ СПОРОВЕ
Според изследване резултатът в 60% от обстановките е положителен, в случай че употребявате думата “защото ”. Няма значение какво следва. Това е основна дума, тъй като звучи доста рационално сама по себе си. Подсъзнателно сме склонни да се съгласяваме с съперници, които постоянно я употребяват.

Ако желаете да имате здравословни взаимоотношения с другите, не използвайте горните трикове. Те са единствено за информация по какъв начин да разпознаете по кое време някой желае да получи всичко от вас и да ви манипулира.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР