Много хора, които не са лежали в болница, са отчетени

...
Много хора, които не са лежали в болница, са отчетени
Коментари Харесай

Миролюба Бенатова: Кой се е подписал вместо мними пациенти в болница Лозенец?

" Много хора, които не са лежали в болница, са регистрирани от болница " Лозенец " като приети в болница по една и съща пътека и съвсем едновременно ". Това описа журналистката Миролюба Бенатова, която направи следствието за предаването " Алтернативата " по получен сигнал. По думите ѝ е значимо по какъв начин институциите ще погледнат на случая - дали като техническа неточност, или като закононарушение.
Тя изясни, че клиничната пътека е 20.1 за емболия и тромбоза на долните крака:
" Схемата беше доказана в следствие и е следната - хората отиват на спомагателен профилактичен обзор, който им е препоръчан от работодателя им, по линия на в допълнение здравно обезпечаване. Те отиват на този обикновен обзор, след което са регистрирани от болничното заведение на същата дата пред Здравната каса като хора, които са постъпили по неотложност и са били приети в болница в границите на един ден, за които болничното заведение е поискала по 3671 лв. за всеки един от тях. Като случаите, за които аз знаех, са над 100 ".
Журналистката посочи, че преди инспекцията още болница " Лозенец " е признала, че за 65 души е позволена техническа неточност, без да се прецизира каква, и са надвзети 238667 лв., които болничното заведение връща на благосклонност.
" В течение на инспекцията излиза наяве, че има други 38 души и още други нарушавания, за които болничното заведение е взела близо 140 хиляди лв., за които в този момент има процедура да ги върне, както има процедура да се приключи договорът със Здравната каса по тази пътека (20.1 за емболия и тромбоза на долните крака -б.р.).
По думите на Бенатова в деня, в който шефът на Здравната каса назначава инспекция - 8 януари, се получава писмо от името на шефа на болница " Лозенец ", в което изяснява, че е позволена техническа неточност и парите ще бъдат върнати незабавно:
" Адвокати обясниха, че по този метод болничното заведение прави изпреварващ ход, вадейки тези 65 случая с техническата неточност от инспекцията на касата ".
 Бенатова пита: Защо през последните над 10 години нямаше издание, което да работи с лекар Тони Филипов? Бенатова пита: Защо през последните над 10 години нямаше издание, което да работи с лекар Тони Филипов?
" А публицистиката на свободна процедура, както сме открили от личен опит, има доста общо с безработицата! " Стойко Тонев като доктор Ф...
Миролюба Бенатова изясни, че е получила отговор на въпросът ѝ по Закона за достъп до социална информация, че ще се търси кой се е подписал вместо тези мними пациенти на входа и на изхода на болничното заведение:
" Топката е в ръцете на прокуратурата, тя може да се занимае, може и да не се занимае ".
Директорът на болница " Лозенец " проф. Любомир Спасов е декларирал пред журналистката, че подобен въпрос за лечебното заведение не съществува.
" В неофициални диалози с представители на касата, разбрах, че за декември със 140 са повече регистрираните по тази пътека 20.1 в " Лозенец ". Това би трябвало да бие на очи. На мен ми се коства, че е необичайно ", описа още Бенатова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР