Много хора използват смартфоните си, за да гледат видео, но

...
Много хора използват смартфоните си, за да гледат видео, но
Коментари Харесай

Как да гледаме видео от Android смартфон на ТВ

Много хора употребяват смарт телефоните си, с цел да гледат видео, само че тези устройства са прекомерно дребни за пълноценно наслаждаване на картината. Особено, в случай че става дума за гледане на филм.

Прехвърлянето на наличие от телефона към по-голям екран, да вземем за пример тв приемник, към този момент е доста по-лесно, отбелязва MakeUseOf. Особено, когато се употребява смарт телефон с Android и „ смарт “ тв приемник, каквито към този момент са множеството модели в магазините.

Най-лесно е, в случай че тв приемникът има Wi-Fi съгласуваност. Тогава може да се направи лесна връзка сред него и Android смарт телефон. Много приложения разполагат с вградена функционалност за прекачване на наличие към тв приемник. YouTube да вземем за пример има функционалност Cast to device. Чрез нея може да се задейства сканирането за съвместими тв приемници или да се направи свързване сред двете устройства чрез код.

Ако тв приемникът няма Wi-Fi модул, тогава ще е належащо устройство като Гугъл Chromecast или правоприемник, който поддържа функционалността. Тогава прехвърлянето на наличие става по същия метод – от съвместимо приложение.

Може обаче да се употребява и приложението Гугъл Home. През него се избира съвместимото устройство и се натиска алтернатива Cast my screen. Тогава на огромния екран ще се пресъздава цялото наличие на смарт телефона, като „ огледален “ облик. Всъщност, няма да е извърнат като огледало, само че всичко, което се демонстрира на екрана на телефона, ще е очевидно и на тв приемника.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР