Много хора изготвиха проекта. Част от Министерския съвет е участвал,

...
Много хора изготвиха проекта. Част от Министерския съвет е участвал,
Коментари Харесай

Дончев разкри кой е изготвил проекта за нова Конституция и сравни Радев с ...

Много хора изготвиха плана. Част от Министерския съвет е взел участие, вицепремиерът Захариева също. Това сподели в ефира на Нова тв вицепремиерът Томислав Дончев по отношение на .

"Странно би било правосъден министър да няма нищо общо с плана за промени в Конституцията, каквито и мнения да има. Той не е имал ангажимент да качва част от текстовете във фейсбук ", съобщи той.

"Всякакви отзиви има, в това число и противоположни. В последна сметка Великото национално заседание ще се произнесе по какъв начин ще наподобяват измененията. Доколото не съм правист, съм осведомен в елементи с плана. Участвал съм в диалози, даже разногласия ", сподели още Дончев.

"Всички чакат с неспокойствие какъв текст ще се появи и всички, които са на позиция, друга от нашата, търсят недостатък или недостатъци. Това е обикновено. Това е народна власт ", посочи той.

По думи на вицепремиера няма по какъв начин да стане единствено с лични промени, а с по-мащабни: Доколко ни е обективна правосъдната система; Обект на какъв надзор е прокуратурата. "Те не са направени да се потуши напрежението. Те са отговор на всички претенции, които чуваме освен през последните няколко месеца, само че са били и на плакати на митинги преди 7-10 г ", сподели той.

Запитан ще удовлетворят ли настояванията на протестиращите, Дончев отвърна: "С тези промени и с готовността на премиера да подаде оставка тогава, когато има решение за привикване на Велико национално заседание, вършим тъкмо това ".

"Ние продължаваме промяната. Тя няма по какъв начин да се приключи ", сподели още той.

Вицепремиерът бе безапелационен, че Румен Радев "за жал се държи като партиен водач ".

"Има разделяне в обществото и разнопосочни претенции. Само дълбока смяна може да откри нови модел, където хората да живеят дружно ", сподели още Дончев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР