Много грубо и брутално бяха нарушени Конституция, закони и правилникът

...
Много грубо и брутално бяха нарушени Конституция, закони и правилникът
Коментари Харесай

Нинова: Зад клишето "евроатлантизъм" се краде, връщат задкулисието

Много жестоко и брутално бяха нарушени Конституция, закони и правилникът за работа на Народно събрание. Гласуваха се закони на първо и второ четене по едно и също време и ще го апелираме пред Конституционния съд, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред Българска национална телевизия.

Според нея през последните дни има открита коалиция сред ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

Налага се диктат на болшинството, което нито осведоми, нито съгласува, нито води диалог с партиите, които не са съгласни, добави Нинова.

Според нея се употребява клишето " евроатлантизъм ", с цел да се краде и да се върне задкулисието.

Тя подчертава, че в решението, което е гласувано през вчерашния ден, е записано да се даде военна помощ на Украйна от Министерство на вътрешните работи - бронирана техника и аварийни елементи.

Според Нинова тази техника може да бъде потребна на българския народ в защитата на границата или при бедствия и повреди на наша територия. Поискала е уточнения от министъра на вътрешните работи и на защитата, само че не е получила никакви отговори.

" Натискайте копчетата, пращайте, без да знаят въобще защо става дума ", разяснява Нинова.

По отношение на " Росенец " са поискали пояснение какво ще последва от това, защото " Лукойл " са декларирали, че ще ни съдят. Ще скочат ли цените нагоре, ще нарастне ли петролът? Българските деца ще могат да водят каузи против родителите си, малолетни и малолетни, НПО-тата ще могат да пишат стратегии за образование. Как това е положително? - попита Нинова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР