Много граждани, сред които и националният омбудсман г-жа Мая Манолова

...
Много граждани, сред които и националният омбудсман г-жа Мая Манолова
Коментари Харесай

Огнян Златев: Когато е заплашена сигурността на целия ЕС е важно да има синхрон в действията

Много жители, измежду които и националният омбудсман госпожа Мая Манолова участват на полемиката на комисар Аврамопулос с жители, която се организира в Софийската градска художествена изложба. Дискусията се излъчна онлайн на фейсбук страницата на представителството на Европейска комисия. 
Това сподели за предаването " Нещо повече " по " Хоризонт " ръководителят на представителството на Европейската комисия у нас Огнян Златев. Първите въпроси към еврокомисаря са свързани с ресора му - миграцията, бежанците и сигурността по границите. Според Златев, Европа може да се оправи с проблемите, единствено в случай че е единна:

Можем да се оправим единствено, когато действаме дружно да обединим напъните си. Нито една страна не може да се оправи с сходен проблем, пък и с  какъвто и да било от тези проблеми, които са се струпали по този начин самостоятелно. Трябва да работим дружно в синхрон. И по време на срещите на комисар Аврамопулус с министър-председателя и представители на българското държавно управление стана дума за това, че е доста значимо в такива моменти - на рецесии, когато е застрашена и застрашена сигурността на целия Европейски Съюз - изключително за нас, които сме тук на предната линия, на границите на Европейски Съюз, да има един фактически синхрон в дейностите. 

Позицията на Европейска комисия във връзка с Каталуния остава непроменена макар свиканите от Пучдемон предварителни избори в Каталуния, посочи той:

Потвърждаваме цялостната си поддръжка и апел за съблюдаване на конституционния ред на страната, на Испания и показваме убеденост в испанските институции и на премиера Рахой, с който ръководителят на ЕК  Жан Клод Юнкер е в непрекъснат контакт, че ще могат да се оправят със обстановката, употребявайки всички политически средства. Така или другояче, Конституцията е  висшият закон и тя би трябвало да се съблюдава. 
Златев регистрира че подготовката на българското европредседателство върви " добре "

От това, което виждам, пък и от срещите, които се организираха на политическо ниво сред висши представители на европейските институции и българското държавно управление. Всички те показаха своето задоволство и убеденост, че българското председателство ще бъде успешно
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР