Много европейски страни затягат още мерките за неваксинираните. След оспорвани

...
Много европейски страни затягат още мерките за неваксинираните. След оспорвани
Коментари Харесай

Неваксинираните вече с ограничен достъп до обществени места във Франция


Много европейски страни стягат още ограниченията за неимунизираните. След оспорвани денонощни диспути в двете камари на Народното събрание Франция одобри закон за превръщането на зеления документ във имунизационен.

Разликата е в това, че негативен тест за ковид към този момент не е задоволителен за достъп до публични места във Франция. Тестът даваше опция за зелен документ. За имунизационен документ обаче се одобряват единствено доказателства за цялостна имунизация с 3 дози или пък с 2 дози плюс преболедуване. Влиза в действие евентуално от 20 януари и важи за всички лица над 16 години.

Неваксинираните няма да имат достъп до заведения, културни и публични събития, даже до железопътен и въздушен превоз на територията на Франция. Глобата за потребление на непознат документ е 1000 евро, а за подправен – 5000 евро.

В момента пикът в лечебните заведения във Франция е преминат. До март към този момент няма да се приказва за напън там поради „ Омикрон “, настояват специалисти.

„ Ситуацията можеше да е надалеч по-сериозна, в случай че от началото на януари обществото не беше направило изпитание да ограничи контактите и по този начин да избегне санитарната злополука, която се обрисуваше “, сподели Арно Фонтане, епидемиолог от Институт Пастьор.



В Австрия още от декември неимунизираните имат достъп единствено до аптеки и хранителни магазини. Властите показаха проектозакон за наложителна имунизация от февруари. Текстовете плануват санкции от 600 евро до 3600 евро, които през февруари към момента няма да бъдат налагани.

„ След преходния интервал, който ще завърши в средата на март, имунизирането ще бъде съществено следено “, съобщи Карл Нехамер- канцлер на Австрия.

В Гърция от през днешния ден започнаха инспекции и налагането на санкции за хората над 60 години, които не са се ваксинирали. Това са единствено 10% от тях. Този месец санкцията е 50 евро, само че от февруари се повишава на 100.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР