Много емоционална среща с грузинските си партньори осъществи заедно със

...
Много емоционална среща с грузинските си партньори осъществи заедно със
Коментари Харесай

Ученици от ППМГ-Враца проведоха онлайн среща с Грузия /снимки/

Много прочувствена среща с грузинските си сътрудници реализира дружно със своите възпитаници госпожа Калина Николова, ст. преподавател по британски език в ППМГ „ Акад. Иван Ценов”-Враца, оповестиха от учебното заведение.
От 2020 година с четири разнообразни випуска тя работи по план на Програма eTwinning „ Преждата и конците нашепват истории от миналото”. В календара на дейностите са включени задания, които насочват вниманието на учениците от двете страни към националните обичаи и по-специално тъкачество и бродерия.
По време на онлайн срещата от българска страна участваха възпитаници от седми клас, а петокласниците записаха къси видео поздрави до своите другари, в които ги поздравиха на грузински език. От грузинска страна се включиха деца от учебно заведение „ Сартикала” в Гардабани и посетители, възпитаници от с. Мугханло, Община Гардабани, като измежду грузинските деца имаше и възпитаници от азербайджански генезис.
Седмокласниците от ППМГ „ Акад. Иван Ценов” бяха подготвили въпроси и даже зададоха някои от тях на грузински език. Бяха проучили и наименованието на Грузия на грузински език (Сакартвело), любопитни обстоятелства за националния байрак на страната, столицата Тбилиси и река Арагви с двата и притока в друг цвят. Особено прочувствено за грузинските деца и техните учители беше квалифицираният от българските възпитаници образцов маршрут за тяхно посещаване в Грузия: с фериботна връзка Бургас-Поти и рейс до Гардабани, отстоящ на 25 км от Тбилиси.
Тримата учители, осъществили онлайн срещата, Калина Николова, началник на плана от българска страна, и Нино Цицвидзе и Саломе Катсанашвили от Грузия, показаха удовлетворението си от работата на децата.
Пoдробности за дейностите на децата през двете години на плана може да се видят на споделеното им пространство на платформата .
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР