Много емоции, доволни зрители и жестоки битки. Това обобщено може

...
Много емоции, доволни зрители и жестоки битки. Това обобщено може
Коментари Харесай

Юнашки салон препълнен със зрители на Държавния шампионат по муай тай

Много страсти, удовлетворени фенове и жестоки борби. Това систематизирано може да се каже за първия ден от Държавния шампионат по муай тай, който се организира в " Юнашки салон " в морската столица град Варна.

Въпреки студеното време, залата се изпълни до краен лимит с фенове на бойните спортове. Още от самото започване в 12:00ч. беше ясно, че дуелите ще са жестоки, защото всички участващи тимове бяха подбрали най-хубавите си бойци.

Разбира се имаше и няколко дебютанта, които по нищо не отстъпиха на по-опитните състезатели, играейки по разпоредбите на муай тай с цялостната хубост на този военен спорт. Под бурните овации на публиката, състезателите от всички клубове демонстрираха същински военен дух и доста добра подготовка. Не беше подминат и нокаутът. Няколко от срещите завършиха още в първия и втория рунд, само че без контузии за участниците с помощта на навременната интервенция от страна на реферите.

 Снимка 392765
Източник:

Организаторът и общителен хазаин Галин Димов се беше погрижил за комфорта на всички в залата и за гладкото протичане на шампионата. Съвместно с екипа от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, за следващ път в града се организира един от сериозните шампионати от спортния календар.

Не е инцидентно, че град Варна е " меката " на бойните спортове и точно от тук са излезли множеството Европейски и Световни първенци.

Един от нажежаващите мачове бе при мъжете до 81кг. сред състезателите Едуард Алексанян от Семеен кодекс " Дрийм " гр. Варна и Христомир Ранчев (помпата) от Семеен кодекс " Хара " гр. Стара Загора. Изключително прецизна игра, чисти удари и спортсменско отношение и от двамата. В последна сметка трябваше да бъде излъчен победител и тежката задача се падна на съдиите, които отсъдиха в интерес на варненския представител.

Завършекът на този спортен ден бе сред Виктор Казанджиев от Семеен кодекс " Аргус " гр. Варна и Николай Йоргов от Семеен кодекс " Армеец " гр. София. Казанджиев имаше прелиминарен мач във квалификациите и това си сподели своята дума.

Огромно сърце и предпочитание за победа го крепяха от самото начало и той направи всичко по силите си, с цел да завоюва този мач. Йоргов от своя страна бе много внезапен, с отсечени и в избрани моменти по-точни удари. Мачът се изигра до дъно и по точки успеха бе отсъдена за представителя от Семеен кодекс " Армеец ". В днешния ден не престават финалите, които ще стартират от 10:00 часа.

Очакват се доста от дуелите да бъдат оспорвани, защото ще се срещат много от титулярите в този спорт. Със сигурност от в този момент можем да отбележим два от тях. В категорията до 81кг. при мъжете ще се изправят Едуард Алексанян и Николай Йоргов. Другият дълго чакан дуел е сред Пламен Борисов от Семеен кодекс " Шуменска цитадела " гр. Шумен и Костадин Костов от Семеен кодекс " Хара " гр. Стара Загора.

Финалите ще бъдат предавани онлайн по B1B action TV, с цел да могат тези всички отвън града да следят директно какво се случва на кръга.

 Варна е хазаин на държавния шампионат по муай тай
Варна е хазаин на държавния шампионат по муай тай

Самото съревнование е и подготовка за асортимент на огромна част от националния тим по муай тай
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР