Много експерти вече предупредиха за състоянието на световната икономика, като

...
Много експерти вече предупредиха за състоянието на световната икономика, като
Коментари Харесай

Бруталната глобална рецесия идва – според BlackRock

Много специалисти към този момент предизвестиха за положението на международната стопанска система, като тази година имаше доста трудности, само че и малко оптимизъм, че ще забележим възобновяване скоро. 

Упоритата инфлация, внезапното повишение на лихвените проценти от централните банки и геополитическото напрежение накараха най-големия шеф на активи в света да показа една много мрачна прогноза за това, което следва през 2023 г. 

BlackRock чака световна рецесия 

Според тях, рецесията ще докара до повече пазарни разтърсвания от всеки път. 

BlackRock е световна компания за ръководство на вложения, която предлага на клиентите си необятна гама от капиталови артикули и услуги, в това число взаимни фондове, борсово търгувани фондове (ETF) и самостоятелни пенсионни сметки (IRA). 

Тя е вторият максимален управител на активи в света след Vanguard с активи под ръководство за над $7 трилиона. BlackRock е учредена през 1988 година и е със седалище в Ню Йорк. Известна е със комплицираните си капиталови тактики и технологии, както и със мощния си фокус върху ръководството на риска и устойчивостта. Пълният отчет на менъджъра на активи можете да разгледате тук .

Световната стопанска система напуща четири десетилетия на постоянен напредък и скромна инфлация, с цел да навлезе в интервал на всеобщи разтърсвания и неустойчивост, пишат анализаторите на BlackRock в световната прогноза за 2023 година на компанията. 

, споделят те. 

BlackRock съобщи, че пазарите не са оценили изцяло евентуалните мащаби на идната криза, защото приходите към момента не са отразили даже дребен спад.

Федералният запас евентуално ще би трябвало да остане нападателен, с цел да ограничи инфлационните упования. Що се отнася до акциите, анализатори предлагат на вложителите да стартират да търсят позиции с закрепен приход с по-дълъг падеж и съобщи, че чака намалените стойности да надминат тези на акциите за напредък.




Икономически разтърсвания в Русия

Централната банка на Русия преди малко издаде предизвестие за, произлизащи от глобите. Според скорошен отчет от Москва неотдавнашното въвеждане на таван на цените на петрола също ще натежи на страната. 

Европейският съюз, Г-7 и Австралия дефинираха таван на цените на съветския недопечен нефт. В допълнение Европейски Съюз забрани и транспорта на стоката по море.

Според анализатори от отдела за проучвания и прогнози на съветската централна банка тези две ограничения биха могли икономическата интензивност на Русия през идващите месеци. Те предизвестиха, че изводите им може да се разграничават от формалната позиция на институцията.

Според централната банка несигурността, подбудена от глобите и рестриктивните мерки, се появява тъкмо в миг, в който съветската стопанска система преодолява, породен от частичната готовност на мъжете на президента Владимир Путин за войната в Украйна. Анализаторите на банката отдават възобновяване на увеличението на държавните поръчки на артикули. 

Западните ограничавания върху цените и вноса на съветски нефт биха могли да лимитират икономическата интензивност на страната в кратковременен проект, само че анализаторите също по този начин показаха, че производството на страната може да намалее в по-дългосрочен проект.




Рецесия в Европа

Очаква се през идващите месеци еврозоната да изпадне в криза, като икономистите предизвестяват, че.

19-членната зона, която споделя еврото, е подложена на забележителен напън след непровокираната експанзия на Русия против Украйна през февруари.

, съобщи Холгер Шмидинг, основен икономист в Berenberg, пред CNBC. Данните на Европейската комисия – изпълнителното звено на Европейски Съюз – сочат, че през септември потребителското доверие е спаднало до рекордно ниско равнище. Мнозина се притесняват за бъдещето и за финансовото си положение.

Коментирайки задаващата се криза пред CNBC, Спирос Андропулос, старши европейски икономист в BNP Paribas, съобщи:

ЕЦБ стартира да признава вероятността от криза в района. В изявление по-рано този месец президентът на централната банка Кристин Лагард акцентира, че, откакто дълго време отхвърляше, че това е опция, давайки уверения, че всичко е наред и нещата са под надзор.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР