Много е важно Украйна да чувства, че съюзниците и партньорите

...
Много е важно Украйна да чувства, че съюзниците и партньорите
Коментари Харесай

Министър Генчовска: България ще продължи да подкрепя украинския народ

Много е значимо Украйна да усеща, че съдружниците и сътрудниците от Европейския съюз и НАТО, както и цялата международна демократична общност застават зад нея.

Това съобщи министърът на външните работи Теодора Генчовска в взаимно изказване след срещата с украинския й сътрудник Дмитро Кулеба, който е на първо публично посещаване в София.

Двамата министри разискаха въпроси от двустранните връзки, обстановката в Украйна, както и продължаващата към този момент 55 дни съветска военна експанзия в страната.

Външният ни министър акцентира, че все още повече от 91 хиляди украински жители са признати у нас, като 80 хиляди от тях към този момент са получили краткотрайна протекция. „ България продължава да реализира и филантропична помощ за Украйна посредством Българския Червен кръст, която възлиза на над 1,5 млн. евро “, посочи министър Генчовска. Тя добави, че Министерство на външните работи е предоставило на украинската страна 185 хиляди евро, които са пренасочени през разнообразни интернационалните филантропични организации.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба благодари на българския народ и държавно управление за помощта, която оказват на избягалите от войната украински жители. „ Още през цялото време на съветската експанзия против Украйна, България ясно показва и поредно поддържа страната ни, съобщи той. Дмитро Кулеба акцентира, че сигурността на Украйна значи и сигурност за България, както и за всички страни в Черноморския район.

Министър Генчовска пожела на украинския външен министър здраве и сили, и изрази вяра, че мирът в района скоро ще бъде възобновен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР