Много е важно когато се чувствате уморени да отделите време

...
Много е важно когато се чувствате уморени да отделите време
Коментари Харесай

Защо е важно да си почиваме добре когато се чувстваме преуморени?

Много е значимо когато се чувствате изтощени да отделите време за това да релаксирате и да презаредите батериите, а не да продължавате да натискате. Изтормозеното ви тяло и душeвност единствено ще се претоварят в допълнение. Като разследване на това ще бъдете по-малко продуктивни, ще вършите работата си по-бавно, с по-малко предпочитание и ще вършиме повече неточности. 

Именно поради това би трябвало да намирате време за отмора. Да, може да вършите някакви дребни рутинни неща, които не ви натоварват, с цел да оставите време за другите си задания, които изискват централизация. Рецептата за това е - време за отмора, което да разтовари тялото и мозъка ви и малко време отделено в работа в задача, която не е натоварваща, а по-скоро машинална. 

Какво имаме поради? Дремнете 30-60 минути, а по-късно измийте чиниите. Ако пък работата ви е обвързвана с това да вършиме нещо, което не изисква доста натоварване - помогнете си малко с нея. Ако сте преподавател това значи да ревизирате 1-2 домашни или да попълните дневника. Ако сте счетоводител, може да организирате файловете си, в случай че сте маркетолог - да настройките някои постове в социалнтие мрежи за клиенти. Не е нужно да вършиме геройства. 

Другата прекаленост на това, за което приказваме е да започнете да си вършиме кафе след кафе, да се пробвате да се разсъните и да вършиме комплицирани задания като доклади, креативен концепции или отчети. Не виждаме по какъв начин това е продуктивно, тъй като най-вероятно ще вършиме неточности и ще се изтормозите в допълнение. И по-късно ще би трябвало да се връщате да оправяте грешките си. 

Най-добрата рецепта е да се занимавате със комплицираните проблеми на свежа глава. Атакувайте ги в първата част на деня, с цел да може по-късно да имате свободно време и да си почивате. Няма потребност да форсирате нещата - времето за отмора и за вас самите е също толкоз значимо колкото работата ви. В последна сметка в случай че самите вие не сте на 100%, то по какъв начин очаквате работата ви да бъде свършена по този начин?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР