Много е важно да заложим на дългосрочен политически проект. Последователно

...
Много е важно да заложим на дългосрочен политически проект. Последователно
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ще обезкостим властта на Гешев. Няма да превръщам срещите си с хора в медийно позорище

Много е значимо да заложим на дълготраен политически план. Последователно е да дефинираме кои сме ние. Ясно знаем, че когато приказваме за модела „ Борисов “, приказваме за една ешалонирана върхушка, скрепена с едни неща, които будят подозрения за престъпни действия. ГЕРБ като първа задача, дружно с Движение за права и свободи, би трябвало да ги държим трайно отвън властта. Това е централната ни политическа идея.

Длъжен съм да давам отговор в Народното събрание на всички въпроси, които получавам. Дори когато си даваш сметка, че това може да се манипулира. Спецпрокуратурата е политически орган и по тази причина би трябвало да бъде закрит. Нека визитата на Гешев в Народно събрание да не се трансформира в върховен миг. Да си мислиш, че ще повеждам съдружни договаряния с ГЕРБ и ще се скатавам от Гешев, е форма на амнезия. Гешев се появи едни-два пъти. След това ще би трябвало да се появява всякога, когато го повикат. Един път ще може да се прави на глупак ли беше споделил Борисов?! Да, то ще се прави, че няма пълномощия да въздейства. Но ние ще обезкостим неговата власт. Тя не се свежда до обособени въпроси. Да, ще прави номера, ще избира по кое време и по какъв начин да се появява.

Кой провали съвещанието на правната комисия, когато трябваше да се гласоподава закриването на спецпрокуратурата. Провалиха го двама симпатични сътрудници от БСП-/ бел. ред водещата добави имената на Крум Зарков и Явор Божанков/. Това съвещание беше на часа закрито. Радев е в акция. Срещу него има особена коалиция на враждуващи сили, част от която сякаш го поддържат – Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Трябва да изпълним доста добър фокус върху закона за правосъдната власт. В тази работа нямаме доста съдружници.

Кръгът е комплициран. В това, което се случва има неконспиративен смисъл. Бяхме 12 години в полуавторитарен персонален режим на Борисов. Винаги е имало една партия, която печели. Винаги неотменими са Движение за права и свободи. Слави се опита да се държи като че ли е идващия огромен. Счупването на тази настройка е промяна въобще за политиката. В идващият парламент няма да може да има централизация на едно място. Това значи диалог. Кой носи отговорност, по какъв начин се е взело едно или друго решение – това би трябвало да е обществено. Ние няма да се вършим на идиоти и няма да споделяме, че ще организираме всичките си диалози обществено.

Слави концентрира властнически размер от решения в Има Такъв Народ. Ние трябваше да стартираме доста от рано този диалог. Прозрачни би трябвало да са основните решения. Когато господин Трифонов ме предложения на този диалог, дълго разсъждавах дали да отида. Бяхме се разбрали да е частен диалог. За първи път се срещахме. Направих си някои заключения. Лесно е да скоча и аз да описвам някакви неща, само че не съм си разрешил нито един откъс. Имам неприятен табиет да оценявам личната си самокритика.

Реших да се отзова на поканата, няма да разясня тематики за здравето му. Ние ще би трябвало да споделяме. Свършил съм си работата. Аз ще беседвам с политическите сили, с които има да се прави работа. Няма да трансформирам срещите си с тези хора в медийно позорище. Не зная, откакто те го вършат, по какъв начин ние ще споделяме в идващия парламент.

Обясних на господин Трифонов за какво ние не подкрепихме неговото първо държавно управление и да му кажа по какъв начин можем да спасим третия мандат. Бях задължен да го направя. Няма да изваждам определени изречения от този диалог.

Имаше хора, които избраха да копаем, да изградим това, което ни държи в този момент дружно. Други си дадоха сметка, че са подготвени да влязат в избори, само че не и в политическо строителство. На Кирчо /бел. ред. Кирил Петков/ му се отвори опция за план с биологическия факултет. Той избра да прави това, на него му се отдава. Подкрепяме го. те имат право да вземат своите политически решения. Но няма да трансформираме общуването си в медиен сюжет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР