Много е важно да спазваме лична хигиена. Всеки, който има

...
Много е важно да спазваме лична хигиена. Всеки, който има
Коментари Харесай

СЗО: Здравите нямат нужда да носят маски, но те са необходими за болните

Много е значимо да съблюдаваме персонална хигиена. Всеки, който има признаци би трябвало да си остане у дома, а не да заразява други на работното място. Ние предлагаме постоянна стерилизация на местата, където живеем и на работните места, съобщи представителят на Световната здравна организация (СЗО) у нас доктор Скендер Сила в изявление за предаването „ Плюс – Минус “ по NOVA.

Според данните КОВИД-19 е по-ниско ефикасен при децата, не знаем за какво е по този начин, само че това е хубаво, тъй като децата са значими за нашата популация. За елементарния грип децата са като мотор за тези болести, ето по тази причина се постановат грипните ваканции. Но в този момент сме в нова обстановка, би трябвало да внимаваме децата да не бъдат инфектирани и по тази причина са тези ограничения, които се подхващат, сподели доктор Сила.

Що се отнася до маските рекомендациите на СЗО са, че здравите нямат потребност да носят маски. Но маските са нужни за медицинските експерти и болните хора, това е метод да се предпазят здравите.При струпване на доста хора маските могат да предпазят от заразяване, разяснява доктор Сила.

Дори преди да се появи коронавирусът ние работим с българските управляващи какво би трябвало да бъде направено. Смятам, че България строго съблюдава рекомендациите на СЗО за битка с ковид. И най-важното е отговорността на всеки, тъй като обстановката е необикновена. Това е сериозен интервал за България би трябвало да се наблюдава пътят на контактните лица, с цел да се предотврати разпространяването. /nova tv
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР