Много е важно да се оптимизира миксът (на природен газ)

...
Много е важно да се оптимизира миксът (на природен газ)
Коментари Харесай

Новият шеф на борда на Булгаргаз: Цената на газа е увеличена по начин, който не изглежда логичен

Много е значимо да се усъвършенства миксът (на естествен газ) като ценово предложение към регулатора. Да се усъвършенства, като се употребява наличното количество в газовото вместилище, доставките на азерски газ и доставките от "Газпром ". Дори да приемем, че количествата (на доставка) са такива, каквито са, също може да направи огромна разлика за крайния консуматор, тъй като имаме и контролиран пазар, имаме и пазар, който е свободен. Това съобщи новият ръководител на съвета на шефовете на „ Булгаргаз “ Иван Топчийски в първото си изявление в "Тази неделя " по bTV.

Според него "цената на газа е увеличена по метод, който не наподобява логически ", само че Топчийски уточни, че още не се е срещнал с дейностите на предходното управление и не желае да ги разяснява. Все още следва новото управление да влезе в служба.

Топчийски зае поста на ръководител на Съвета на шефовете на "Булгаргаз " при изненадващата рокада на управлението, подхваната в петък от БЕХ.

Мястото му е било препоръчано преди три дни, а повода е била неговата финансова експертиза, като в предишното е правил и одити на "Булгаргаз ".

По думите няма значение дали остарялото управление е щяло да бъде освободено в петък или в понеделник, а какво ще се прави отсега нататък.

Топчийски уточни, че не се е срещнал със заключенията на инспекцията на БЕХ, която докара до освобождението на предходното управление, нито знае какво е открито при акцията на ДАНС в газовото сдружение.

Що се отнася до изказванията, че новият изпълнителен шеф на сдружението Людмил Йоцов е обвързван с "Газпром ", Топчийски уточни, че е обикновено, откакто Йоцов е работил в сектора, "да има контакти с снабдители ".

Председателят на Съвета на шефовете на "Булгаргаз " счита, че може да се усъвършенстват доставките на по-евтин азерски газ даже при актуалната съгласуваност на газопреносната ни мрежа с Гърция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР