Много е важно да прекарваме време с партньора си преди

...
Много е важно да прекарваме време с партньора си преди
Коментари Харесай

9 неща, които успешните двойки правят преди лягане


Много е значимо да прекарваме време с колегата си преди сън. Няма значение какъв брой време прекарваме дружно – дали ще е час или единствено няколко минути. Това е време единствено за двамата.

Затова напрвихме лист с някои лесни, само че доста ефикасни препоръки от психолозите.

1. Изключете телефоните си
Зависимостта от обществените мрежи понижава притока на окситоцин в тялото. Този хормон е виновен за прочувствената фамилиарност и свързването. Психотерапевтът Каръл Кери ни поучава да следваме това предписание: изключете телефоните си и ги оставете встрани в 21:00.

2. Забравете за работа
Опитайте се да забравите за работа и спрете да проверявате имейла си в леглото. Толкова по-добре е да прекарвате време дружно и да си почивате, с цел да бъдете продуктивни на следващия ден. Времето у дома отделете за половинката и фамилията си. Не говорете за работа, финансови проблеми и други неща, които могат да притеснят колегата ви в леглото.

3. Легнете си по същото време като колегата ви
Много двойки не се виждат по през целия ден и имат навика да си лягат по друго време. Според психолога Кърт Смит щастливите двойки си мият зъбите дружно и по-късно си лягат едновременно. Това им оказва помощ да запазят топлината и интимността във връзката.

4. Следвайте рутина
Следването на рутина всеки ден преди лягане ви оказва помощ да спите по-добре. Така мозъкът получава сигнал за приближаващото време за лягане и приготвя тялото за сън. Ако следвате една рутина с колегата си, това ще направи връзката ви по-здрава.

5. Говорете си намерено
- Обърнете внимание на усещат на другия. Не е нужно да давате препоръки и незабавно да намирате решения за проблемите. Понякога ние просто желаеме да приказваме и да усещаме грижата и поддръжката на обичаните ни хора.
- Психолозите оферират да си отделите няколко минути преди лягане на това да изразите позитивните си страсти един към различен. Това ще ви помогне да приключите деня положително.

- Забравете за всичко, което се е случило денем и оставете проблемите отвън спалнята.

6. Не спорете и започвайте спорове
Кърт Смит ни припомня, че не би трябвало да изпадаме в разногласия преди лягане. Споровете в спалнята не водят до нищо положително, нито до решение на спора. Затруднява и заспиването.

7. Дръжте децата отвън спалнята
Според психолога Майкъл Вайнър-Дейвис, единственото време, когато може да пуснете децата в спалнята е когато сънуват кошмари. През останалото време спалнята ви би трябвало да е персонално място. То е за двама.

8. Не пийте алкохол и не пушете.
Много двойки пият по чаша вино преди да си легнат, с цел да основат сантиментална атмосфера. Но до момента в който тялото разгражда алкохола, времето ви за заспиване се редуцира. Това ще ви накара да се чувствате изтощени, разсеяни и раздразнени. Алкохолът и цигарите са отговорни за безсънието и хъркането, тъй че внимавайте.

9. Не забравяйте за прегръдките и целувките
Не забравяйте да целунете колегата си за лека нощ. Ласките преди лягане отпускат и успокояват страстите. Психолозите са сигурни, че в случай че прегръщате колегата си преди лягане всяка вечер, връзката ви е в сигурни ръце.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР