Много е важно да идентифицираме всички жертви. Има над 1300

...
Много е важно да идентифицираме всички жертви. Има над 1300
Коментари Харесай

Българка, лекар в Израел: Най-трудно е да идентифицираме над 1300 жертви

„ Много е значимо да идентифицираме всички жертви. Има над 1300 убити до момента, което е известно. Идентифицирането на жертвите е дълъг развой при елементарни условия, а сега е още по-трудно “.

„ Имах шанс - терористите подминаха къщата ми. Крих се в леговище 13 часа преди армията да пристигна “, споделя доктор Лобел

Това сподели в ефира на bTV с доктор Мариана Замир, един известните лекари в Израел, сега доброволец в група, която разпознава телата на жертвите . През 2020 година ранглиста на списание „ Форбс ” отличи доктор Замир като най-хубавата лекарка в Израел в областта на дерматохирургията.

В момента тя работи в най-голямата болница освен в Израел, само че и в Близкия Изток. В лечебното заведение се лекуват към 200 от потърпевшите досега във войната, от които към 40 са в доста тежко положение.

Следете всички събития в този онлайн репортаж

„ Аз съм кожен лекар, не съм в интензивно поделение, травматолог или хирург, само че всички доктор в Израел сме мобилизирани да помогнем с всичко допустимо на потърпевшите и на фамилиите им “, посочи лекарката.

Тя разяснява още, че доста от лекарите са военни и са мобилизирани.

„ Много израелски доктор и други жители на Израел в чужбина се връщат, с цел да оказва помощ. Говори се какъв брой са скъпи билетите от Израел към други страни, още по-скъпи са сега към Израел “, сподели още доктор Замир.

Израелските военни се приготвят за сухопътна атака

По думите ѝ държавният запас на Израел има задоволително лекарства и консумативи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР