Много е важно час по-скоро да бъдат привлечени сериозните средства

...
Много е важно час по-скоро да бъдат привлечени сериозните средства
Коментари Харесай

Радев: Час по-скоро трябва да се привлекат средствата по Плана за възстановяване и устойчивост

Много е значимо час по-скоро да бъдат привлечени сериозните средства по Плана за възобновяване и резистентност и да бъдат създадени механизми за тяхното дейно таргетиране в най-важните области. Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев пред публицисти след присъединяване си в Срещата на върха по демографските въпроси в Будапеща, съобщи Българска телеграфна агенция.

Големият проблем на България не е толкоз доста в коефициента на плодовитост и в параметрите на застаряването, тъй като те се вписват в общите европейски рамки. Нашият огромен проблем е миграцията, тъй като всяка година страната напущат младежи. Тук би трябвало да бъдат ориентирани напъните ни, разяснява Радев.

Според него върховенството на правото може да помогне за решаването на казуса. Където има господство на правото, корупцията е задушена. Бедността и неравенствата понижават, а собствеността е предпазена. Има резистентност на вложенията, образованието и опазването на здравето са качествени и налични, сподели президентът.

По думите му форумът неслучайно се организира в Унгария, тъй като със своята дългогодишна поредна политика за поддръжка на фамилиите страната реализира осезаеми резултати в повишението на раждаемостта. Според Радев в България също се ускоряват ограниченията за повишение на раждаемостта и понижаване на смъртността, само че не в подобен размер както в Унгария.

В своето изявление по време на днешната конференция Румен Радев описа, че доста младежи от България, с които е приказвал, са му споделили, че желаят кариера в чужбина, тъй като желаят да живеят в уредено общество, където са ясни отговорностите и законите, ефикасна е правосъдната власт, а освен поради по-високото възнаграждение.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР