„Много е важно България да покаже, че може да постига

...
„Много е важно България да покаже, че може да постига
Коментари Харесай

Захариева: Всички институции работят за влизане в Еврозоната и в Шенген

„ Много е значимо България да покаже, че може да реализира консенсус по време на Председателството на Съвета на Европейския съюз. Съюзът би трябвало да осъзнае, че солидарността е доста значим детайл за опазването на външните граници, само че би трябвало да сме наясно и с това, че единствено изменение на Дъблинския правилник може да докара до дълготрайно решение на проблемите с миграцията. Западните Балкани и политиката на добросъседство ще бъдат главен приоритет освен по време на Председателството, само че и в границите на мандата на правителството”.
Това съобщи заместител министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева пред българските ръководители на дипломатически задачи на Годишната посланическа конференция, която е отдадена на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, оповестиха от Външно министерство.
Първият посланик на страната напомни, че за България присъединението към Шенген е главен приоритет, за който се поставят доста старания от всички български институции институции. „ Трябва да работим интензивно, с цел да засилим присъединяване си в Икономическия и валутен съюз. Сега е моментът да се възползваме и да създадем опит да влезем в механизма ЕRМ-2 – стъпката предхождаща участието ни в общия валутен съюз”, разясни Екатерина Захариева пред ръководителите на задачи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР