Много е странно да влезеш в 38-сантиметрова тръба и то

...
Много е странно да влезеш в 38-сантиметрова тръба и то
Коментари Харесай

Кметът на район „Южен” в Пловдив: Странно е да паднеш в тръба от 38 см, не скачаш като заек

„ Много е необичайно да влезеш в 38-сантиметрова тръба и то с двата крайници. Напълно разумно е да не скачаш като заек, когато вървиш, а да редуваш ляв и десен крайник. И би било резонно да хлътнеш в тръбата с единия крайник. За мен някой му е оказал помощ ”. Така кметът на пловдивския регион „ Южен ” Костадин Язов разяснява случая от събота вечерта, при който 46-годишният гражданин на кв. „ Коматево ” Никола Иванов се озова с целия си растеж и с вдигнати нагоре ръце в необезопасена тръба, пише  Тя се намира на метри от стадиона на „ Ботев ” в квартала. Човекът престоя там цяла нощ, а в неделя сутринта го разкрила жена от квартала, която разхождала кучето си.

„ Мястото се намира на не повече от 5 метра от тротоара, който е еднакъв и изработен за придвижване - без зейнали тръби ”, добави Язов. И попита какво е правил вечерта мъжът в изкопите.

Според него всеки можел да си направи изводите в какво положение е бил Иванов, когато е вдлъбнат.

Районният кмет призна, че и община Пловдив има известни дефекти, които били наследени.

„ Това е инфраструктура, готова, с цел да бъде присъединена към главното „ Коматевско шосе ”. 46-годишният Иванов е вдлъбнат в тръба, която е в сервитута на бъдещото уголемение на шосето, а то още не е построено ", уточни Язов.

Той изясни, че по всяка възможност става въпрос за дъждоприемна шахта, която ще е част от подземния кадастър на към този момент построения бул.. Защо не е обезопасена, не можем да отговорим, изясни той. И сподели, че непрестанно се натъквали на сходни забавени и отсрочени обекти.

„ В момента Първо районно управление (на МВР) и Общинският инспекторат вършат обход на всички трасета в регион „ Южен ”, с цел да открият къде има сходни места.

Районният кмет не може на този стадий да каже какъв брой такива необезопасени тръби зеят по въпросното трасе.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР