Много е рано за първия сняг, месеци ни делят от

...
Много е рано за първия сняг, месеци ни делят от
Коментари Харесай

30º до края на октомври. Кога ще е първият сняг

" Много е рано за първия сняг, месеци ни разделят от него, ще има превалявания от сняг единствено по високите елементи. До края на октомври ни чакат високи температури, само че с вятър. И отсега нататък ще продължи по този начин с къси спирания от преминаващи студени фронтове. "

Това сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия Анастасия Стойчева от Национален институт по метеорология и хидрология.

До момента на доста места температурите вървят с 4-5 градуса над нормата.

По думите ѝ оптималните температури до края на месеца ще доближат 25-30 градуса.

" През октомври има места, на които не е паднала една капка дъжд, само че през втората половина на месеца се чакат повече превалявания ", сподели още Анастасия Стойчева.

Като цяло изсъхнал месец до момента, заключи тя. Дори предстоящите превалявания мъчно ще надвишават кмилатичните правила, само че ще най-малко ще прибавят вода на местъ, където в този момент няма нищо.

Прогнозират се превалявания в датите от 16-и до 23-и. В Западна и Централна, както и региони в Южна Европа ще са с превалявания над климатичните правила.

В седмицата 23 - 30 октомври се чакат доста по-високи от нормалните температури. Студеният фронт, който усещаме от през днешния ден, също е краткотрайно събитие. А от сряда и изключително от четвъртък се чака покачване на температурите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР