Много е рано да говорим за мощности, за ядрено гориво.

...
Много е рано да говорим за мощности, за ядрено гориво.
Коментари Харесай

Теменужка Петкова пак с недомлъвки за АЕЦ Козлодуй и за АЕЦ Белене

Много е рано да приказваме за мощности, за нуклеарно гориво. Така енергийният министър Теменужка Петкова отговори на въпроси за Седми блок на АЕЦ " Козлодуй " след днешното постоянно съвещание на държавното управление. На него беше взето решение да се даде мандат на Българския енергиен холдинг (БЕХ) да стартира изследване при какви условия може да се направи Седми блок на нуклеарната ни централа. Конкретен акцент в държавното решение е изследване на така наречен дребни модулни реактори.
Според Петкова, решението е разумно, защото към този момент няма разногласия за Оценката за влияние върху околната среда за площадка номер 2 за " Козлодуй ". Тя изясни и, че поради амбициозната зелена политика на Европейски Съюз и концепцията да има цялостна декарбонизация на стопанската система на Съюза до 2050 година ние би трябвало да търсим други възможности. Ако до 10 – 15 години базовите въглищни мощности излязат от приложимост поради зелената договорка на Европейски Съюз, би трябвало да има заместващи мощности, акцентира Петкова и по този начин не отговори непосредствено имаме ли потребност и от Седми блок, и от АЕЦ " Белене " по едно и също време. Специално за АЕЦ " Белене ", ето какво тотално несъгласие има в!
 Кабинетът започва построяването на 7 блок на АЕЦ „ Козлодуй ” Кабинетът започва построяването на 7 блок на АЕЦ „ Козлодуй ”
Правителството ще даде старт на плана за създаване на 7-и блок на АЕЦ “Козлодуй ”. Това се чака да стане по време на ре...
Енергийният министър отхвърли, че почваме да се занимаваме със Седми блок като поклон към Съединени американски щати поради " Турски поток ". Сутринта тя отхвърли и, че " Балкански поток " е " Турски поток ", само че през България. Не можем да приказваме за поклон към Съединени американски щати поради " Турски поток " - работим и отстояваме нашите енергийни ползи, акцентира Петкова. И добави, че енергийната тактика на България е диверсификация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР