Mного е лесно да се говори и да се противопоставя,

...
Mного е лесно да се говори и да се противопоставя,
Коментари Харесай

Борисов в Истанбул: Европредседателството е за 6 месеца, а с Турция сме съседи от векове и за векове

Mного е елементарно да се приказва и да се опълчва, доста е мъчно да се гради мир. Това съобщи на влизане в Желязната черква "Свети Стефан " в Истанбул министър председателят Бойко Борисов, който дружно с турския президент Реджеп Ердоган ще открие реставрирания храм.

"Турция са наши съседи, а това, че на Златния рог в Истанбул има възобновен български храм „ Св. Стефан”, е прелестно доказателство за добросъседството, разбирателството и за мира ", акцентира министър-председателят.

Премиерът уточни, че европредседателството е за 6 месеца, а с Турция сме съседи от епохи и за епохи.

„ България е значима страна, велика страна, само че не трябва да й се разпореждат такива големи отговорности”, падчерта Борисов в отговор на въпрос дали пътят на Турция към Европа минава през България и съдействието на София в този развой. Да има такава черква на това място, не е лесна работа, безапелационен бе Борисов. Българският патриарх Неофит от своя страна дефинира като чудесна реставрацията на храма.

В формалната делегация, съпътстваща премиера Бойко Борисов, са Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски митрополит Неофит, основният мюфтия на мюсюлманите в България Мустафа Хаджи, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на културата Боил Банов, министърът на стопанската система Емил Караниколов, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и депутати.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР