Много е лесно да се докаже, че Путин е знаел

...
Много е лесно да се докаже, че Путин е знаел
Коментари Харесай

Христо Грозев: Няма как Путин да не знае за отравянето на Навални

Много е елементарно да се потвърди, че Путин е знаел за отравянето на Алексей Навални. Питали сме доста хора. Всеки един от някогашните работещи в системата ни дава един и същи отговор - никой в ФСБ няма право да се докопа до бойно отровни субстанции, в случай че няма втори автограф. Тоест когато интервенция включва използването на такова, то би трябвало още една специфична работа да го утвърди - службата за защита на президента. Всеки физически достъп до склада минава през два подписа, в това число охранителите на Путин. Следователно няма по какъв начин той да не знае.
Това съобщи в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " журналиста от проверяващия уебсайт " Белингкат " Христо Грозев, намерил евентуалните отровители на съветския опозиционер Алексей Навални.

Разследването е тръгнало от различен случай - този с отравянето на Сергей Скрипал с бойното вещество " Новичок ".

" Започвайки с този опит за ликвидиране, бързо открихме кои са лицата, пробвали се да ги отровят - двама сътрудници от ГРУ. Стигнахме до извода, че същият отдел е правил опити за други убийства, даже и в България ", уточни Грозев.

От там проверяващите публицисти са тръгнали по стъпките на отровата - къде се създават в днешно време сходни субстанции.

" Стигнахме до извода, че разработчик е институт в Москва, който под легендата, че създава добавки към спортни питиета, е наел всички останали военни откриватели, които са се занимавали с създаването на такива субстанции и тези учени поддържат връзка с тази група отровители преди пътуването им по света. Тоест - учените поддържат връзка с хората от ГРУ ", изясни Грозев.

Журналистите са разкрили голям брой съвпадения в дните преди пътуването на Навални. По думите на Грозев има доказателства за връзка сред учените и група офицери от ФСБ.

" Когато започнахме да следим тях, видяхме забавна картина. Пътуванията им, постоянно по двойки и тройки, са били в горещи елементи на Русия, само че и на други места, по-спокойни. Това съответствува с маршрутите на Навални. Има съвсем цялостно съвпадане - тези хора не са пътували на други места, с изключение на тук-там, до които е пътувал Навални ", уточни Грозев.

" Частни задания доста елементарно минават през ФСБ. ГРУ работят по правилник и там по-скоро държавният интерес е нарушен, в сравнение с частния ", изясни още журналистът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР