Много е жалко, че нашата прокуратура отново, най-вероятно, изпълни една

...
Много е жалко, че нашата прокуратура отново, най-вероятно, изпълни една
Коментари Харесай

Бойко Рашков каза, че получава заплахи: Питайте ГЕРБ от кого

" Много е тъпо, че нашата прокуратура още веднъж, най-вероятно, извърши една политическа поръчка ". Това разяснява пред публицисти в Народното събрание министърът на вътрешните работи Бойко Рашков по отношение на следствието на Автомагистрала " Хемус " и обвиняванията на прокуратурата за напън от страна на основната дирекция " Борба с проведената престъпност " /ГДБОП/.

Рашков разяснява проблема с отхвърли на прокуратурата да разпита обвинения по делото за Автомагистрала " Хемус " - Борислав Колев. Според вътрешния министър, пътят на следствие е можел да бъде доста къс, само че внезапно, по думите му, се появило едно " срутище ", което се наричало " градска прокуратура " и което " запушило този път ".

Относно дейностите на наблюдаващия прокурор, Рашков съобщи: " Тя не знае даже къде е ГДБОП, а камо ли да познава материалите по делото ".

По думите на министъра, последвалата неотложно конференция е прозвучала " оправдателно ". Рашков бе безапелационен, че полицейските чиновници в нито един миг не са заплашвали който и да е от прокурорите. Той акцентира, че не е ставало дума за освобождение на арестувания, а за опция да се употребява обстановката. Рашков посочи, че обвиненият е желал да опише това, което знае и което е правил.

Според вътрешния министър, прокуратурата, обаче, доста добре провела разпита на самите проверяващи, който през вчерашния ден траял цели четири часа. " Има съображение способените органи да подхващат съответни процесуални дейности, с които, е допустимо, да се стигне до смяна в състава на някои парламентарни групи ", съобщи Рашков.

По думите му арестуваният за действието е желал да опише какво знае и какво е правил, " от момента, в който получава тези милиони ". Рашков упрекна прокуратурата, че стопира следствието, изпълнявайки политическа поръчка.

Бойко Рашков добави, че против него има закани, само че на въпрос от кое място идват те, отговори: " Питайте ГЕРБ ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР