Много е интересно да се разбере кои са българите, с

...
Много е интересно да се разбере кои са българите, с
Коментари Харесай

Проф. Калин Янакиев иска имената на българите, шпионирали за Кремъл

Много е забавно да се разбере кои са българите, с които съветските дипломати са имали връзка.

Това съобщи проф. Калин Янакиев пред " Евронюз България " в коментар на последните развития по проблема с изгонените съветски дипломати.

Според професора е „ доста извънредно “ някой да работи за страна, която ни има за противник.

Никой не шпионира в празно пространство. Тези хора не биха могли да черпят сведения, да правят акции, в случай че нямаха връзки с хора в България.

И най-вероятно тези хора в България фактически, както в последно време ни уведомиха, са хора с публично състояние, най-вероятно занимаващи се с политика и бизнес. Изключително забавно е да научим кои са тези хора и техните имена. За страдание надали ще ги научим.

Според Янакиев е „ напълно невероятно “ министър председателят в оставка Кирил Петков да е взел еднолично решението за изпъждане на съветските дипломати.

Той изрази надълбоко подозрение, че Руската федерация ще затвори посолството си у нас.

По-рано пък дипломатът Стефан Тафров съобщи, че посланикът на Кремъл у нас Елеонора Митрофанова е трябвало да бъде изпъден доста по-рано преди експулсирането на последната порция чиновници на задачата у нас.

" Постъпват от ден на ден данни за това, че Русия се пробва да дестабилизира България по разнообразни линии. Именно по тази причина е значимо да се понижи съставът на съветското посолство, който е опасност за националната сигурност " съобщи той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР