Много е добре за бизнеса и гражданите, че политическото ръководство,

...
Много е добре за бизнеса и гражданите, че политическото ръководство,
Коментари Харесай

Радев: „Три морета” ще промени коренно устойчивото развитие на нашия регион

„ Много е добре за бизнеса и жителите, че политическото управление, интернационалните институции, банките за развиване, търговско-промишлените покои и бизнес асоциации се събират дружно и разискват намерено всички значими проблеми. Това значи, че нашата самодейност продължава да генерира хрумвания и насоки, с цел да засилим развиването, да подобрим цифровата и транспортна и енергийна съгласуваност “ Това сподели президентът Румен Радев при откриването на втория ден на самодейността „ Три морета “.

По думите му срещата на върха в София е още едно доказателство, че тази самодейност се развива, като неповторим инструмент, който употребява силата на съдействието и ускорява нашия потенциал да развиваме другарските връзки.

„ Високо ценим поддръжката на нашите стратегически сътрудници – Съединени американски щати, Германия и Европейската комисия. Тя е извънредно значима за нас, с цел да реализираме синергия със стратегическия дневен ред на Съединени американски щати и да развиваме неговото трансатлантическо измерение.  Реализацията на предпочитаните планове на самодейността „ Три морета ” ще промени радикално обстановката в устойчивото развиване на нашия район и Европа като цяло. Постоянното развиване на тези планове – 90 през 2021 година, демонстрира равнището на нашите упоритости ”, сподели президентът.

Според него обаче тези упоритости демонстрират, че има забележителен недостиг и че сме изправени пред нуждата да ги осъществяваме, без значение от бюджета.

„ Това дава още един мотив за полемики – какъв брой ефикасни сме в реализирането на трансграничните и вътрешно районните подходи, като развиваме многогодишната европейска финансова рамка и нашите финансови проекти. Колко ефикасни сме в планирането, вземането на решения и ръководството на тези процеси в границите на самодейността? Използваме ли задоволително всеобхватни принадлежности за тези цели? Дали сме задоволително отдадени на нашите обещания за финансиране в границите на фонда? Какви са нашите критерии за триумф? Как може да се възползваме от съдействието с нашите непосредствени съседи и по какъв начин това да бъде взаимноизгодно “, сподели Радев, като благодари на Гърция, която взе участие в самодейността по негова покана.

Той, уточни, че през вчерашния ден е била разисквана визията за това по какъв начин да развиваме по-доброто съдействие в образованието, науката, нововъведенията. „ Вярвам, че нашите открити и всеобхватни полемики проправят пътя към усилването на устойчивото развиване. Това е ключът към триумфа, това е нашата политическа воля. По тази причина съм благополучен да кажа, че ще стартираме нашата среща с приемането на взаимна софийска декларация, която ще показва нашата жизнеспособност, учредена върху обща политическа воля и задължения “, добави президентът.

„ Надявам се тези полемики да продължат и да бъдат все по този начин градивно, само че да разискват освен опциите, само че и проблемите. Колкото по-открити сме, толкоз по-бързо ще пристигна триумфът в постигането на нашите цели “, сподели още Румен Радев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР