Много е деликатно как се използва огнестрелно оръжие на границата,

...
Много е деликатно как се използва огнестрелно оръжие на границата,
Коментари Харесай

Генади Тенев: Причините за инцидента с убития граничен полицай са комплексни

" Много е внимателно по какъв начин се употребява огнестрелно оръжие на границата ", сподели Генади Тенев, зам.-председател на " Синдикалната федерация на Министерство на вътрешните работи ". Според него би било акт на експанзия, в случай че се стреля по непозната територия.

Тенев счита, че аргументите за случая, при който при пукотевица беше погубен граничен служител на реда,  са сложни - незадоволително съоръжение и остаряло въоръжение, дребен състав на чиновниците на място.

" Нямаме информация дали е бил с бронежилетка, само че главният проблем тук е, че от години сме алармирали, че чиновниците нямат такива и не са им дали годни такива при наблюдаване. Отделно към момента продължаваме да сме въоръжени с револвер, пример от края на 40-те години на предишния век. Това е парадокс ", сподели Генади Тенев пред bTV.По думите му подобен случай е бил предстоящ.

" Бяхме предизвестили, както стана и случаят през 2015 година на Горно Ябълково, когато сътрудник почина при превозване на чиновници, които охраняваха турската граница. Тогава също предупредихме за подобен случай, че е вероятен. Никой не взе ограничения, случи се. Сега е същото ", добави още Генади Тенев.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР