Много домакини имат навика да измиват предварително чиниите на мивката,

...
Много домакини имат навика да измиват предварително чиниите на мивката,
Коментари Харесай

Никога не мийте чиниите, преди да ги сложите в миялната

Много домакини имат навика да измиват авансово чиниите на мивката, преди да ги слагат в миялната. Оказва се, че това в действителност е погрешно и е табиет, от който е по-добре да се откажат.

Вероятно мислите, че помагате най-малко малко на съдомиялната машина, премахвайки авансово най-голямата нечистотия от чиниите. Но това надалеч не е по този начин. Всъщност този табиет може да нанесе повече щета, в сравнение с изгода .
За нищо на света не слагайте тези неща в миялната машина
Кухненски ножове Под въздействието на абразивни препарати, ножовете бързо губят остротата си, за това в случай че сте си купили скъпи и хубави...
Прочети повече
Съвременните съдомиялни машини имат вградени датчици, които дефинират времето, належащо на машината, с цел да почисти всички съдове. То се дефинира по отношение на степента на тяхната замърсеност. Така че, в случай че поставите мръсните чинии в миялната без авансово да ги миете, тя „ знае “, че би трябвало да избере по-дълъг цикъл  на разчистване и ще почисти съдовете ви съвършено. 

Но в случай че авансово миете чиниите преди да ги поставите в нея, това води до " залъгване " на датчиците и в последна сметка евентуално няма да сте удовлетворени от резултата.

Разбира се, това не значи, че би трябвало да оставяте всички хранителни останки върху тиганите и чиниите, които слагате в миялната. Големите части храна може да запушат уреда и сигурно това е последното, което желаете да се случи.

Така че, най-хубавото нещо, което можете да извършите, е да изстържете всички останки от храна, преди да ги поставите съдовете в съдомиялната. След това просто стартирайте мечтаната стратегия и машината ще се погрижи за останалото!
Миялната НЕ Е единствено за съдове! Вижте какво още можете да измиете в нея.
Пластмасови играчки Играчките на децата събират доста нечистотия и микроби, тъй като в множеството време се търкалят по земята, а всички знае...
Прочети повече
 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР