Много добро взаимодействие между Областната дирекция на полицията и Община

...
Много добро взаимодействие между Областната дирекция на полицията и Община
Коментари Харесай

Община и полиция обсъдиха общите инициативи за повишаване сигурността и безопасността на гражданите

Много положително взаимоотношение сред Областната дирекция на полицията и Община Сливен регистрираха през днешния ден управленията на двете институции. Бяха разисквани общите начинания, свързани с повишение на сигурността и сигурността на жителите. Това стана по време на среща сред кмета Стефан Радев и старши комисар Димитър Величков, по самодейност на Главния секретар на Министерство на вътрешните работи – гл. комисар Живко Коцев. Целта е възстановяване на взаимната работа по повод предварителна защита и противопоставяне на престъпността, пътната сигурност и сигурността на територията на общината. На срещата участваха още ръководителят на Общинския съвет Димитър Митев, зам.-кметът Румен Иванов, началникът на Регионалното ръководство на образованиетоКристиана Добрева и ръководители на полицейски звена - комисар Димитър Кикьов,началник Отдел „ Охранителна полиция “ в МВР-Сливен, гл. контрольор Борис Борисов - шеф РУ-Сливен, гл. контрольор Марио Климентов - н-к бранш „ Противодействиена престъпната престъпност “ и ст. контрольор Диаманди Диамандиев - н-к група „ Оперативен разбор “.

Беше показан настоящ разбор на положението и динамичността на оперативната конюнктура, спецификите по сигурността на пътя и сигурността на популацията.Отчетоха се позитивните практики в взаимната работа и нуждата от надграждане на постигнатото в името на сигурността на популацията.

Старши комисар Величков съобщи, че по линия на оперативната конюнктура се работи проведено, а всеки месец се правят акции за противопоставяне на престъпността и придвижването по пътищата. Много е добра връзката и с построеното видеонаблюдение в Общината, което оказва помощ при откриване на закононарушения. „ Работим доста добре с Община Сливен. Не оставяме зародили проблеми да ескалират. Много положително партньорство имаме и с Регионалното ръководство по образованието “, сподели Величков.

Кметът Стефан Радев напомни концепцията за основаване на общинска полиция, която получи утвърждението на комисар Величков и неговите сътрудници.

„ Това, за което би трябвало да работим, е основаването на общинска полиция, с цел да са спокойни и сигурни хората, че се взимат ограничения. Голям проблем е вандализмът. Не е редно да се разрушава направеното, тъй като всички желаеме да живеем в по-добра среда и би трябвало да пазим основаното “, сподели Радев. Той осведоми, че във връзка с пътната сигурност Общината продължава да работи за възстановяване на пътната инфраструктура и реализирането на планове в тази посока, макар, че броят на колите непрестанно пораства. Беше регистрирана значимата роля на Общинската комисия по сигурност на придвижването при решаването на проблеми, свързани с пътната сигурност.

Димитър Митев осведоми, че сега тече разискване на план за промени в Наредбата за запазване на публичния ред, който е оповестен в уеб страницата на Общинския съвет. Всеки, който има оферти, може да ги направи откакто се запознае с предложенията за промени.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР