Много деликатно решение, двуостро – могат много да загубят и

...
Много деликатно решение, двуостро – могат много да загубят и
Коментари Харесай

Политически игри: Кой ще спечели накрая?

„ Много внимателно решение, двуостро – могат доста да изгубят и доста да завоюват, според по кое време и при какво изискване ще го прекратят ”. Така професор Михаил Мирчев дефинира решението на Българска социалистическа партия да напусне Народното събрание.

Професор Мирчев и политическият анализатор Георги Харизанов гостуваха в предаването „ Плюс-Минус. Коментарът след новините ”, където разясниха последните събития в Народното събрание.

``
реклама

Според професор Мирчев в създалата се обстановка ГЕРБ са почнали да отстъпват. „ Трябва малко време. Те изчакват президента, върху какъв брой от измененията в Избирателния кодекс ще наложи несъгласие. Да се види и в пленарна зала настоящето към този момент огромно съдружно болшинство, дружно с Движение за права и свободи, какво ще решат и тогава Българска социалистическа партия ще кажат дали ще се върнат в Народно заседание. Много е тъничък този миг ”, добави той.

Георги Харизанов пък разяснява, че всички печелят.

„ В българския парламент няма социалисти –това е  чудесна вест. Социализмът по света е донесъл най-вече беди и е най-човеконенавистната идеология от съществуващите. Това, че госпожа Нинова махна социалистите от българския парламент е отлично. Благодаря ѝ и я поздравява. Очевидно не блокира кворума и Народното събрание продължава да работи ”, съобщи Харизанов.

Михаил Мирчев изрази мнение, че не би могло демокрацията в страната да издържи без съпротива. Според него си е проличало действителното съдружно договаряне с Движение за права и свободи и това носи негативи на идните избори.

„ Движение за права и свободи ще търси да се дистанцира даже с някакви демонстрации. Отделни гласове в Движение за права и свободи ще вършат демонстративни актове, с цел да се сътвори чувство, че коалиция няма, само че за значимите неща те ще ръководят дружно ”, посочи професорът.

Харизанов разяснява, че съгласно него тази теза е несъстоятелна, защото Българска социалистическа партия И Движение за права и свободи се поддържат на избори и дружно са избрали Румен Радев за президент.

Нейкова: Нов състав на ЦИК не би трябвало да има проблеми за евроизборите

Мнението на професор Мирчев е, че ролята на основен състезател е неуместна за Движение за права и свободи, тъй като „ са привикнали да ръководят изключителни запаси, само че от полусянката ”.

Двамата разясниха и машинното гласоподаване.

Харизанов посочи, че то е невероятно да бъде въведено във всичките 12 500 изборни секции.

„ Президентът се пробва да делигитимира изборите, настоявайки за това, че в случай че няма машинно гласоподаване, нещо в тях няма да е наред и това, че госпожа Нинова, преди машинното гласоподаване в задатък си търси опрощение за очертаващата се поредна загуба, си е тяхно обикновено политическо държание ”, разяснява той.

„ Всички ние би трябвало да сме наясно, че въвеждане на машинно гласоподаване, след 3 месеца във всички 12 500 изборни секции е невероятно и също така би трябвало да сме наясно, че машините за въпросното машинно гласоподаване се обезпечават в „ съревнование с един кон ” в една единствена компания. И всеки, който се е запънал да има такова, е лобист за компанията ”, добави политическият анализатор.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Darth_Revan (преди 13 секунди) Рейтинг: 337 | Одобрение: 162 Който и да завоюва ще е същия курец в друга опаковка. https://www.youtube.com/channel/UCsgKzIyHP7LsdxaafT2LMxAhttps://www.youtube.com/channel/UCsgKzIyHP7LsdxaafT2LMxA Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР