Много дами могат да потвърдят, че хетеросексуалните мъже имат досадния

...
Много дами могат да потвърдят, че хетеросексуалните мъже имат досадния
Коментари Харесай

Защо мъжете бъркат женската любезност с флирт?

Много дами могат да потвърдят, че хетеросексуалните мъже имат досадния табиет да интерпретират общителното отношение – усмивката, смеха и даже възпитания отговор – като флирт. Екип от норвежки психолози неотдавна реши да изследва тази сантиментална тайнственост.

Изследване на норвежките учени сочи, че 90% от американките попадат в неловки обстановки, в които мъжете бъркат положителното образование и любезността с флирт. Този % е доста по-висок, в сравнение с при мъжете.

Учените доближават до следното умозаключение: " неправилното полово усещане " – както вземат решение да нарекат феномена – може най-малко отчасти да бъде обяснено от еволюцията.

Господата са доста по-склонни да бъркат общителното отношение на една дама с флирт, с цел да не пропуснат опция за основаване на потомство. Все отново, в случай че една жена в действителност флиртува, то мъжът има опция да съобщи гените си.

При дамите ситуацията е тъкмо противоположното – те постоянно не схващат, когато някой в действителност ги смъква. Причината е, че връзката с несъответствуващ сътрудник основава риск от бременност, самотно майчинство и изпускане на същински подобаваща половинка.

Но освен еволюцията има пръст в този несръчен феномен. Културата също играе някаква роля, въпреки и дребна.

През 2003 година учени организират изследване измежду норвежци и съпоставят резултатите с предходни проучвания, правени в Америка.

Оказва се, че процентът на мъжете, които възприемат неправилно сигналите на дамите, е еднакъв и в двете страни. Това значи, че неправилното полово усещане е вродено, вместо да се придобива.

Така че, дами, следващия път, когато мъж интерпретира усмивката ви като флирт, помнете, че той към момента най-малко малко наподобява на пещерен човек.

Източник: New York Magazine / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР