Много чудно защо въобще вървят безсмислени спорове относно формата на

...
Много чудно защо въобще вървят безсмислени спорове относно формата на
Коментари Харесай

Форматът на efbet Лига е едно от малкото хубави неща? Трябва да не сме луди да го съсипем!

Много чудно за какво изобщо вървят безсмислени разногласия по отношение на формата на efbet Лига. Лятят някакви запитвания към клубовете. Сегашният формат с плейофите е едно от дребното хубави неща, които футболните ръководители са създали през последните години. Именно заради тази причина не би трябвало да има никакво подозрение, че актуалният формат не би трябвало да се пипа.

Добрата вест е, че ръководителите на водещите клубове в България демонстрират здрав разсъдък и са безапелационни в позицията си, че шампионата с плейофите би трябвало наложително да се резервира.

Какво избираме? Сегашният формат, който е изработен по този начин, че съвсем всички тимове се борят за нещо и мачовете са много оспорвани. До последно не се знаят участниците в Европа и изпадащите.

Или 16 отбора и значително безинтересни мачове, защото квотите рано-рано се разпределят. Отбори, които си обезпечават оставането, и 5-6-7 кръга преди края на шампионата не играят за нищо и се чудят каква дивотия да създадат. И клубове, които се отхвърлят по средата на сезона. Не, благодаря!

Естествено, че сегашният формат с плейофите е в пъти по-добрият вид. Какво по-хубаво от това да гледаме забавни и оспорвани борби сред най-хубавите шест тима в България?

Да ставаме очевидци на борещите се до последно със зъби и нокти отбори за избавление. Неслучайно сега рейтингът на efbet е много висок, защото интригата е до последно. Дори и седмият може да се пребори за Европа.

Да не сме луди да променим формата на шампионата. Едно нещо хубаво направихме и би трябвало да го запазим...

Благодарение на забавния и оспорван шампионат, който ражда по-голямо качество, тази година България бе представлявана от два тимове в групите на Лига Европа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР