Много често срещани здравословни проблеми могат да бъдат решени с

...
Много често срещани здравословни проблеми могат да бъдат решени с
Коментари Харесай

10 домашни лека, които може да намерите в кухнята си

Много постоянно срещани здравословни проблеми могат да бъдат решени с домашни средства, криещи се във всяка кухня. Има доста естествени лечения, които са да чудесни други възможности на медикаментите, освен това са без рецепта. Ето 10 домашни лека, които можете да намерите в кухнята си и да приложите в всекидневието си:

1. Медът лекува възпалено гърло

Медът облекчава възпалено гърло заради присъщите му антибактериални, антимикробни и антивирусни свойства. Пчелният артикул, освен облекчава възпалено гърло, само че и оказва помощ да се отървете от кашлица. Най-добре е да смесите една чаена лъжичка мед с топла вода или чай. Тази напитка ще помогне на тялото ви да се бори с инфекцията по-бързо.

2. Джинджифилът е ужасно лекарство

Лечебните свойства на джинджифила се употребяват от хиляди години. Това се дължи на способността му да лекува разнообразни проблеми. Джинджифилът оказва помощ на всеки с болки в стомаха, възпаления и болки в ставите. Той укрепва имунната система, до момента в който се бори с инфекциите.

3. Черният шоколад оказва помощ при доста здравословни проблеми
За болката в ставите - това домашно масло!
Не са малко хората, страдащи от болки в гърба, коленете, глезените и краката, най-много при възрастните. Това може да се дължи освен н...
Прочети повече
Черният шоколад е един от най-здравословните домашни лекове. Той е от изгода за тялото по доста способи. Съвсем дребна доза от него може да облекчи неприятната кашлица. Наред с това е превъзходен метод за укрепване на кръвообращението. Тези, които страдат от ниско кръвно налягане, би трябвало да ядат 20-30 грама черен шоколад и всеки ден.

4. Маска с куркума против бръчки

Куркумата е друга антична билка, която мнозина имат в кухните си. Много домашни средства употребяват куркума за лекуване на разнообразни здравословни проблеми. Маската понижава признаците на стареене, вследствие на високото наличие на антиоксиданти. За задачата смесете по една чаена лъжичка куркума, мед и мляко. Добавете малко лимонен сок, с цел да извършите паста. Нанесете, върху цялото и оставете да подейства, към четиридесет минути. Скоро ще видите усъвършенстване в кожата си.

 5. Черешова помощ

Ако имате проблеми със съня, потърсете силата на черешите. Тези плодчета съдържат мелатонин и антоцианини. Здравият сън следва тези химикали, присъстващи в черешите. Всичко, което е належащо, с цел да възстановите здравия си сън е шепа череши, преди лягане.
С този естествен коктейл ще спрете да хъркате до дни
Хъркането е едно от най-неприятните неща както за нас самите, по този начин и за индивида, с който разделяме една стая, а даже и един дом. Хората, ко...
Прочети повече
6. Яжте бадеми, с цел да намалите менструалните болки

Спазмите, които съпровождат менструацията, от време на време могат да бъдат прекомерно мъчителни за някои дами. Въпреки това страданието е ненужно, когато имате бадеми! Добавете малко бадеми към хранителната си диета, с цел да потиснете болката от конвулсии.

 7. Бобът ще понижи киселините

Ако страдате от чести киселини и неприятно храносмилане, бобът може да ви донесе облекчение. Бобът е ефикасен при лекуване на храносмилателни проблеми и по този метод потиска киселините. Това се дължи на високото наличие на фибри в бобови растения. Бобът е превъзходен за вашето сърдечно-съдово здраве.

 8. Ягоди за избелване на зъби
Какво можем да излекуваме с МУШКАТО
За едни мушкатото е цвете, а за други – врач. Истината е, че то е цвете – врач. Освен, че съумява да украси всяка една...
Прочети повече
Паста, приготвена от ягоди, сода за самун и вода, е отличен избелител за зъби заради леката си киселинност. Използвана като елементарна паста за зъби, тази паста отстранява плаката, която предизвиква обезцветяване на зъбите. Най-добре е да миете по три минути, два пъти дневно. Скоро ще забележите естествено избелване. Резултатите са невероятни.

 9. Овесените ядки лекуват кожата ви

Сърбежът по кожата, обривите и сухотата се лекуват с овесена каша. Напълнете чорап със сухи овесени ядки и завържете. Поставете чорапа от овесени ядки в топла вана. Вземете тази вана най-малко 20 минути. Ще забележите неотложно усъвършенстване в положението на кожата си. Това се дължи на дълбокото овлажняващо деяние, което имат овесените ядки.

 10. Захарта ще помогне да се отървете от хълцането

Една или две чаени лъжички захар ще успокоят спазмите и ще обезпечат дейно облекчение от хълцане.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР