Много често европейското законодателство се сочи с пръст без да

...
Много често европейското законодателство се сочи с пръст без да
Коментари Харесай

Емил Радев: Много често европейското законодателство се сочи с пръст без да има основание за това

Много постоянно европейското законодателство се сочи с пръст без да има съображение за товаТова съобщи първият заместител ръководител на Европейската комисия Франс Тимерманс в отговор на въпрос на българският евродепутат Емил Радев, ЕНП/ГЕРБ, по време на спор в Комисията по правни въпроси на Европейския парламент.

Емил Радев приветства дейностите на Европейската комисия в последните години, която предприе голям брой стъпки за реализиране на по-добри резултати в процеса на основаване на законодателство и политики. Една от тези стъпки по отношение на преоценката на законодателството е точно основаната работна група по въпросите на субсидиарността, пропорционалността и това да „ вършим по-малко, само че по-ефективно “.

„ Сигурен съм, че по този метод законодателният развой ще стане по-достъпен и ще отбелязва в по-голяма степен мненията на хората, наранени от тях “, съобщи той пред своите сътрудници в правната комисия.

Българският евродепутат се поинтересува от съответните дейности на работната група за пропорционалността и субсидиарността, по отношение на решаването на проблемите, свързани с използването на двата правилото.

Първият заместител ръководител на Европейската комисия, Франс Тимерманс, който ръководи работната група съобщи, че работата й e ориентирана, тъй че да усъвършенства процедурите, те да станат по-ефективни и да са по-полезни на европейските жители.

Европейският парламент взе решение да не бъде представляван в тази работна група. На последното пленарно съвещание беше признат отчета на Европейския парламент по отношение на Годишния отчет на Европейска комисия за използването на правилата на субсидиарност и пропорция за 2015 и 2016г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР