Много често е достатъчно веднъж да се вгледате внимателно в

...
Много често е достатъчно веднъж да се вгледате внимателно в
Коментари Харесай

7 промени в тялото, при които трябва да потърсите лекар

Много постоянно е задоволително един път да се вгледате деликатно в себе си, да забележите някои промени, с цел да разберете, че има нещо неправилно със здравето ви. Всяко неразположение може да бъде сигнал да отидете при доктор. Понякога може да се касае за нещо безобидно, само че в други случаи, може да е животозастрашаващо.

Оток на клепачите

Оток на горните клепачи алармира за нарушавания в бъбреците. Но по-ниските постоянно се подуват заради проблеми със сърцето или черния дроб. Ето за какво, в случай че казусът не изчезне в границите на няколко дни, тогава би трябвало да потърсите доктор.

Зачервяване на лицето без основателна причина

Човек може да се изчерви по редица аргументи, да вземем за пример от физическо натоварване, от пиянство на алкохол. Но от време на време това се случва без никаква причина. Според лекарите има няколко пояснения за сходни промени в организма. Ако зачервяването е отчасти, което е съпроводено от замаяност и замъглено виждане, тогава можем да приказваме за скокове на кръвното налягане. Зачервяването на лицето при жена над 40 година може да е индикация за наближаваща менопауза. Също по този начин може да се появи алено лице при демодикоза.

Пукнатини в ъглите на устата

Най-често това приказва за хронично неразположение. В допълнение, такива промени в организма могат да бъдат симптом на патогенен недостиг на витамини А, Е и група В. Много постоянно този проблем се среща при хора, които пушат и страдат от интоксикация на тялото.

Суха кожа

Обикновено кожата може да изсъхне през зимата, защото на тялото му липсват витамини. Но от време на време и в друго време на годината може да имате прекомерно суха кожа. Причината за такива промени може да бъде нарушаване на хормоналните равнища или развиването на диабет. Препоръчително е в този случай да се консултирате с доктор, защото последствията от такива промени в организма могат да бъдат пагубни.

Точки върху зъбите

Не става дума за потъмняване на емайла, което демонстрира кариес, а неприятни бели петна по зъбите или венците. Те могат да демонстрират липса на флора или прекалено много вода. Най-често това демонстрира хронично заболяване на флуорозата. В този случай би трябвало да се свържете с вашия стоматолог.

Косопад

Косата има наклонност да пада. Но от време на време се случва прекомерно видимо. Най-често това демонстрира съществуването на автоимунно заболяване, дисфункция на щитовидната жлеза или зараза на кожата.
Същото се отнася и за изтъняване на веждите. Ако не са толкоз дебели, както преди, това явно е здравословен проблем. Трябва да посетите ендокринолог, защото редки вежди са явен признак за нарушена функционалност на щитовидната жлеза.

Напукани пети

Много постоянно хората страдат от напукване на петите, само че считат, че това е безусловно обикновено. Това обаче не е по този начин - тази смяната в тялото може да приказва за гъбички, недостиг на витамини А и Е. Затова би трябвало или да помислите за включване на плодове и зеленчуци в диетата си, или да отидете на доктор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР