Много често адвокатите са посредници между прокурора (и клиента –

...
Много често адвокатите са посредници между прокурора (и клиента –
Коментари Харесай

Адв. Ина Лулчева: Адвокатурата да покаже ясен стремеж за самоочистване

„ Много постоянно юристите са медиатори сред прокурора (и клиента – бел. ред.) най-често, тъй като прокуратурата упражнява еднолична власт, до момента в който при съдиите има обществен развой и там е по-сложно нерегламентираното влияние. Адвокатите са нерядко тези, които търсят съдействието или стават приносителите на парите. В тази връзка е доста значимо Адвокатурата да покаже един явен блян за самоочистване, тъй като това е методът да се отбрани достолепието на специалността . “

Това сподели в студиото на Euronews PrimeTime юрист Ина Лулчева .

„ Стана едно ликвидиране, което не можеше да бъде скрито и обстоятелствата, които бяха свързани с Мартин Божанов, не можеха да бъдат подминати “, уточни юристът и добави, че има задоволително учредения да считаме, че Божанов е правил закононарушения в сговор с магистрати.
Много е комплициран въпросът за политическото застъпничество, тъй като преди всичко не може това да се обвързва с една политическа мощ. Това въздействие върху правосъдната система трае от началото на прехода.
Ина Лулчева, юрист

„ Политическо въздействие има дотолкоз, доколкото не се основават нормативни гаранции за независимостта на правосъдната система и законодателят не взима ограничения това влияние да се ограничи при съществуването на данни за такова “, добави адв. Лулчева.

„ Може би в този момент с измененията в Конституцията и идното приемане на новия закон за правосъдната власт , който ясно дефинира статута на съдиите, подсигурява независимостта, основава учредения за отчетност на прокуратурата и ред, по който да се реализира, ще даде тази политическа поддръжка такива феномени в бъдеще да не се случват, да се надяваме “, сподели още тя.
Проблемът с хората е доста сериозен на всички места, само че ние не можем да получим нови хора отнякъде, фрагментите са тези, които съществуват.
Ина Лулчева, юрист

„ Освен това е доста неприятно за мен злепоставянето на цялата система , на всички магистрати – съдии, прокурори, юристи. Поставянето им под общ знаменател с нарушителите в системата. Трябва да се даде опция на естествените хора, и в прокуратурата, и в съда, да работят умерено “, акцентира адв. Лулчева.

Тя съобщи, че не споделя всеобщото говорене в общественото пространство, че парламентарната комисия за изясняването на събитията към незаконната мрежа на Нотариуса служи единствено за похищение на вниманието .

„ Аз имам вяра и считам, че всички би трябвало да упорстват тази комисия да събере оптималния брой обстоятелства за това какво се е случвало и след това прокуратурата реши има ли данни за закононарушение и да повдигне обвиняване. Като отхвърляме всички комисии, ние в действителност изначално сътворяваме и оправдание за тези, които не желаят тези схеми да се разкрият (и след това се оправдават с тези упования – бел. ред.) “, уточни адв. Лулчева.

По нейните думи би трябвало да има непрестанен публичен контрол върху правосъдната система.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР